Seara Colindelor

 

Oricat de aglomerată ar fi perioada Crăciunului cu magazine pline, șosele înzăpezite, timp insuficient pentru găsirea cadourilor perfecte pentru cei dragi și cîte și mai cîte am avea pe cap venirea sărbătorilor de iarnă ne aduce un spirit aparte al păcii, al împlinirii și fericirii. Savurăm din clipele de reuniune familială și apreciem că Dumnezeu a fost generos cu noi. În toată această magie nu putem și nici nu avem voie să uităm să prețuim și să împărtășim din generozitate.

Seara Colindelor este un eveniment tradițional cu caracter social și umanitar, în susținerea bebelușilor abandonați sau în risc de separare familială. Pornind de la nașterea pruncului Iisus și vestirea acestei minuni, promovăm în continuare tradițiile locale, iar noi ca și organizație de caritate în susținerea copiilor, avem și misiunea de a lupta pentru dreptul fiecărui nou-născut la dragoste părintească. În această luptă avem nevoie de susținerea fiecăruia dintre dvs.

Evenimentul adună familii și copii la un concert sau spectacol inedit care aduce momente de relaxare și bună dispoziție pentru invitați. Seara Colindelor a trecut deja peste trei ediții, fiecare diferită în felul său, dar care urmărește același scop – de a ajuta fiecare nou născut să crească în brațele mamei.

Anual zeci de bebeluși abadonați în maternități ajung în case de copii. Familiile de asistență parentală profesionistă pentru bebeluși sunt insuficiente pentru a acoperi nevoile acestora. Numeroasele studii demonstrază că, în special, copiii de vârstă fragedă aflați în instituții rezidențiale denotă regrese în dezvoltare: întârziere în dezvoltarea fizică, emoțională, cognitivă. Pentru fiecare 3 luni de aflare în orfelinat ei pierd 1 lună în dezvoltare. Iar lipsa unui atașament stabilit cu o persoană de întredere cauzează pe termen lung dificultăți în dezvoltarea socială, emoțională, comportamentală a copilului.

În fiecare an fii cu noi la Seara Colindelor și ne vei ajuta să aducem o copilărie în sînul familiei pentru fiecare micuț. Împreună mai puternici!