22 iunie 2020

1615 pacienți au beneficiat de pe urma ajutorului imediat oferit în combaterea COVID-19

Acum două luni, grație sprijinului financiar oferit de Fundația Coca Cola, am reușit să intervenim cu ajutor imediat în combaterea COVID-19 pentru sistemul medical din țară.

 

„Banii acordați de Fundația Coca Cola a finanțat achiziția de echipamente medicale pentru tratamentul pacienților infectați cu COVID-19 din 4 spitale – 2 pentru adulți și 2 pentru copii. Când am vizitat Spitalul de Medicină Urgentă (unde echipamentul deja fusese folosit timp de o săptămână), directorul instituției medicale, dr. Ciocanu, ne-a comunicat că timp de 7 zile, deja 110 pacienți infectați cu acest virus au beneficiat de acest aparat performant, astfel îmbunătățind și accelerând șansele de recuperare. În calitate de ONG care apără Drepturile Copilului, suntem deosebit de recunoscători pentru echipamentele care au ajuns și în spitalele pentru copii”, a menționat Liliana Rotaru, președintele CCF/HHC Moldova.

 

Situația pandemică rămâne însă critică, în țara noastră. Numărul cazurilor infectate este în creștere, atât printre adulți, cât și printre copii. În acest sens, continuăm să depunem toate eforturile pentru a comunica și încuraja cetățenii să respecte măsurile de precauție. https://www.facebook.com/protectiesocialamoldova/posts/2984732471580664

 

Personalul medical luptă până-n pânzele albe pentru fiecare viață, iar pentru aceasta ei au nevoie de tot sprijinul nostru. Patru instituții medicale din municipiu au primit analizoare hematologice, aparate pentru detectarea venelor și un aparat performant pentru USG, grație parteneriatului nostru cu Fundația Coca Cola. Astfel, timp de două luni, 1615 pacienți au beneficiat de aceste aparate, care au contribuit considerabil la calitatea tratamentelor lor.

 

Considerăm că mobilizarea de care am dat dovadă, toți împreună, trebuie să ne țină uniți până la capăt, în lupta cu acest virus. Iar fiecare cetățean al țării să conștientizeze că această luptă depinde de fiecare dintre noi. Învingători putem ieși doar ÎMPREUNĂ!

Putem opri răspândirea COVID-19 prin respectarea măsurilor anunțate. Putem susține sistemul medical prin parteneriate comune. Abordarea filantropică a Fundației Coca Cola a venit imediat să  răspundă provocărilor cu care se confruntă spitalele pe timp de pandemie, atât în țara noastră, cât și alte țări ale lumii.