15 martie 2021

ROSTUL POSTULUI – la a cincea ediție

 

Astăzi, în prima zi din POSTUL MARE, lansăm pentru al cincilea an consecutiv campania „Rostul Postului”. În următoarele șapte săptămâni (15 martie- 2 mai) vom încuraja oamenii acestei țări să țină POST cu ROST, pentru că Oamenii au nevoie de Oameni. Doar împreună vom putea ajunge la cei cuprinși de disperare și necaz.

De-a lungul anilor, ROSTUL POSTULUI a rămas o campanie cu impact important în viețile a 198 de copii. Cu fiecare masă donată aici, în restaurantul virtual, am reușit să contribuim la soluționarea de durată a unor probleme majore din viețile familiilor dezavantajate social. Iar vocile și exemplul pe care ni l-au oferit susținătorii noștri, artiști, scriitori, jurnaliști, bloggeri, formatori de opinie, oameni de afaceri, ne-a ajutat să ducem mesajele aproape de inimile oamenilor.

MULȚUMIM!

Tatiana Țâbuleac, Nata Albot, Vasile Botnaru, Lucia Berdos, Iulian Bercu, Lilia Ojovan, Adrian Ursu, Aura Revenco, Eugen Bulgaru, Dana Ciobanu, Elena Băncilă, Galina Tomaș, Ilinca Avram, Maria Marian.

CONTĂM ȘI ÎN ACESTE TIMPURI GRELE PE SPRIJIN ȘI EXEMPLU.

 

Donațiile din cadrul campaniei se fac electronic, accesând cel mai mare restaurant virtual, locul în care selectezi toate felurile de mâncare pe care le poftești, iar contravaloarea lor o donezi direct pe www.rostulpostului.md. Aici în fiecare zi ai o masă rezervată și poți comanda tot ce-ți dorești, astfel contribui la eliminarea nedreptății față de copiii afectați de foame, frig și lipsuri.

Potrivit datelor organizației noastre, CCF Moldova, 30 % dintre familiile pe care le ajutăm anual, sunt familii monoparentale, mulți dintre părinți, la rândul lor, au crescut fără familii, departe de comunitate și rude. Lipsa acestei temelii și a afecțiunii duce, adesea, la dificultăți sociale, emoționale și economice. Dar cea mai importantă resursă a acestor părinți este dragostea pentru copiii lor. Ei știu că nimic nu va putea înlocui dragostea sinceră, căldura și grija familiei.

”Plângeam când vedeam cum copiii se duc acasă de sărbători. Plângeam pentru că eu nu aveam casă. Nu aveam Paște, nu aveam Crăciun, nu aveam zile de naștere. Nu aveam nimic. Ce folos că mi s-a oferit un pat, mâncare, școală, dacă nu am simțit căldură și dragoste?” Eugenia, mama a trei copii. https://youtu.be/ATY1UZMihsM

În patru ani de campanie „Rostul Postului”, organizația a colectat în jur de 422 000 de lei. 317 000 de lei au contribuit la dezvoltarea a două servicii sociale vitale din mun. Bălți: creșa socială și prima Secția de intervenție timpurie din mun. Bălți, iar cu alți 105 000 de lei am răspuns la nevoile directe ale copiilor și familiilor, prin acordarea sprijinului individual.

În medie, anual CCF Moldova ajută peste 700 copii să crească acasă, într-un mediu familial. Criza provocată de COVID-19 a lovit cel mai dur în familiile vulnerabile, fără venituri, rezerve și oarecum deja marginalizate.