28 decembrie 2020

Am lansat o nouă platformă de colectare de fonduri online www.donatii.md

În ajunul sărbătorilor de iarnă, AO Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) lansează o nouă platforma de colectare de fonduri online www.donatii.md. Adaptarea la noua realitate COVID-19, a determinat organizația să-și redirecționeze eforturile de colectare de fonduri către mediul online și să opereze, în principal, în mediul digital. Acest portal este dedicat dezvoltării oportunităților de implicare comunitară și de consolidare a spiritului civic și solidaritate socială în Republica Moldova. Cetățenilor li se propun modalități accesibile și sigure de a contribui la ajutorarea celor mai vulnerabile pături sociale din țară, și anume a copiilor, care se află în risc iminent de separare de familie din cauza sărăciei.

În Moldova anului 2020, potrivit datelor statistice oferite de BNS, sărăcia extremă în rândul copiilor era de 11,3%, iar datorită crizei provocate de COVID-19, realitatea se agravează de la o zi la alta. Tot mai mulți copii sunt supuși riscului de a ajunge la orfelinate anume din cauza sărăciei și imposibilității părinților de a face față greutăților. În acest context, organizația având mandatul de a acționa pentru dezinstituționalizarea copiilor și prevenirea separării de familie, precum și prin procesul de consultare a copiilor se știe că fiecare copil își dorește alături părinții, va continua să promoveze dreptul copilului la familie. Fiecare sprijin oferit de echipa CCF Moldova va fortifica mediile familiale și dezvolta alternative în beneficiul copiilor, pentru a stopa abuzul prin instituționalizarea lor. Banii colectați pe noua platformă lansată, organizația îi va utiliza 100% în sprijinul programului de SUSȚINERE FAMILIALĂ, intervenind la fiecare caz conform nevoile individuale.

Platforma www.donatii.md a fost elaborată grație suportului financiar oferit de către fondul american “The German Marshall Fund, The Black Sea Trust for Regional Cooperation” și dezvoltat în cadrul proiectului “Innovation for donation in the new Covid reality”.

Pe lângă opțiunile de donație, platforma include și un aspect inovativ și anume instruiri online pentru ONG-urile locale interesate de însușirea noilor abilități de colectare de fonduri și implicare în lucrul comunității în scopuri caritabile, vor avea acces la un suport de curs e-learning, dedicat tehnicilor de fundraising și stimulării culturii filantropiei în Republica Moldova.

Prin intermediul paginii web www.donatii.md, CCF Moldova dorește să promoveze în țară cultura carității și să stimuleze spiritul implicării civice și interumane.