05 iunie 2017

Campania Opening Doors în MD are un partener nou – CERI International

 

Chișinău, 5 iunie 2017 – Campania Europeană “Opening Doors for Europe’s Children” (Deschidem ușile pentru copiii Europei) continuă, cu aderarea unui nou membru-partener – reprezentanța organizației internaționale CERI International în Moldova (https://cerikids.org/what-we-do/eastern-europe). Astfel, CERI a devenit ce-a de-a 8-a organizație-parteneră a campaniei, care își conjugă forțele pentru a pleda pentru fortificarea familiilor și promovarea tranziției de la îngrijirea rezidențială la cea comunitară de tip familie pentru toți copiii din Republica Moldova.

“Am decis să aderăm la această campanie, deoarece corespunde în totalitate activităților pe care le desfășurăm în Moldova, dar și valorilor pe care le îmbrățișăm. Suntem aici ca să ajutăm familiile defavorizate să depășească greutățile și să-și crească copilașii într-un mediu cald și prielnic al unui cămin familial”, a menționat Ecaterina Babin, Director Național Programe, CERI International.

CERI (Children’s Emergency Relief International) este o organizație cu afiliere religioasă, care oferă servicii și programe centrate pe copil, împuternicirea familiei, echiparea comunității și formarea unei societăți prietenoase copilului. CERI activează de 16 ani în Moldova, programele de bază fiind orientate spre plasamentul copiilor orfani în familii, unde, pe lângă adăpost, hrană și îmbrăcăminte, aceștia primesc grijă, dragoste, socializare și abilități interpersonale. Al doilea program este menit să-i ajute pe tinerii absolvenți ai internatelor. Echipa CERI îi ajută pe aceștia să se echipeze cu educație și aptitudini sociale care le-ar ajuta să facă față complexității vieții și să se dezvolte în continuare ca adulți adaptați, competenți și responsabili (adolescenții și tinerii sunt instruiți despre deprinderile de viață, sunt implicați în activități de voluntariat, tabere de vară, li se plătesc studiile etc.).

“Cu fiece membru nou, vocea noastră devine mai puternică iar mesajele transmise ajung la mai multă lume – familii, parteneri, autorități centrale și locale, finanțatori”, a menționat Liliana Rotaru, Președintele CCF/HHC Moldova – organizația care coordonează desfășurarea campaniei în Moldova.

Campania “Opening Doors for Europe’s Children” a fost inițiată în 2013, iar pe 1 decembrie 2016 a fost relansată cu cea de-a doua fază. Este vorba despre o campanie de pledoarie de nivel de instituții europene și guverne naționale din 15 țări din Europa.

În Republica Moldova, Campania este coordonată de CCF/HHC Moldova și sprijinită de următoarele organizații: Alianța ONG-urilor active în domeniul Potecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF), Amici dei Bambini, AVE COPIII, Keystone Human Services International Moldova, Partnerships for Every Child și Centrul de Resurse “Speranța” și CERI International.

Sute de mii de copii din întreaga Europă cresc în instituții rezidențiale. Consecințele sunt devastatoare pentru copii, distrug familii și produc costuri mari pe termen lung societății.  Împreună cu partenerii naționali, Campania construiește parteneriate în vederea pledoariei pentru politici și investiții publice care ar permite consolidarea familiilor și susținerea tranziției de la îngrijirea rezidențială la cea bazată pe familie și comunitate (proces cunoscut ca “dezinstituționalizare” sau DI). În Moldova, Campania pledează pentru continuarea reformei sistemului de protecție a copilului și dezvoltarea serviciilor bazate pe familie și comunitate, stoparea instituționalizării copiilor sub 3 ani și finanțarea suficientă a serviciilor sociale.

Mai multe detalii despre Campanie găsiți pe pagina oficială Opening Doors: http://www.openingdoors.eu/

 

Pentru mai multe detalii:

Lina Botnaru, Coordonator Comunicare și Pledoarie,

CCF/HHC Moldova

Tel: 060637070, e-mail: lina.botnaru@ccfmoldova.org

 

Ecaterina Babin, Director Național Programe,

Children’s Emergency Relief International (CERI)

Ceucari 5/8 str., ap.71-72 | Chisinau, MD-2020

office/fax: +(373) 226-244-40 | cell +(373) 698-385-18  

website: www.cerikids.org | direct 210.283.5142