31 mai 2016

Confecționăm echipamente reciclabile pentru copii cu dizabilități

 

Chișinău, 31 mai 2016 – Specialiști din Marea Britanie îi instruiesc pe cei locali cum să facă echipamente specializate pentru copii cu dizabilități, utilizând materiale reciclabile, în cadrul unui atelier care se desfășoară la Chișinău în perioada 23 mai – 3 iunie. În rezultat, 4 copii cu disabilități severe și multiple se vor alege cu scaune special adaptate.

Atelierul denumit ”Appropriate Paper Based Technology”(“Tehnologii potrivite bazate pe hârtie”) are drept scop confecționarea echipamentelor specializate (scaune pentru poziționare corectă, fixatoare și alte echipamente) destinate copiilor cu dizabilități. Pentru că astfel de scaune nu pot fi găsite în Moldova, părinții copiilor cu dizabilități erau nevoiți să le procure peste hotare. Echipamentele sunt confecționate din materiale reciclabile: carton, hîrtie, clei (de făină), și alte materiale ușor de găsit.

Atelierul este petrecut de câțiva experți de la Organizația “High Hopes for Children” din Maria Britanie, la el participând circa 20 specialiști din organizațiile non-guvernamentale CCF/HHC Moldova, Lumos Moldova, Centrul Tony Hawks, dar și angajații Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copiilor.

Atelierul se înscrie în seria de acțiuni multiple menite să asigure incluziunea socială a copiilor cu dizabilități.