06 iulie 2018

Credem în continuitate

În anii 2015-2016 am lucrat, alături de autoritățile centrale și locale, pentru a închide internatul pentru copii cu deficiențe de auz din Bălți, primul de acest fel în experiența noastră din celelalte 8 închise.

Expertiza profesioniștilor noștri a adus realizări extrem de frumoase în viețile celor 14 copii care au trăit până la acel moment într-o lume separată. Copii s-au reîntors în familiile lor, în comunitățile unde s-au născut, și au fost ajutați să se integreze în școli și grădinițele comunitare.

Cu siguranță mulți dintre noi ne amintim de cazul lui Mihai, unul dintre cei 14 copii despre care am vorbit și i-am ajutat împreună prin evenimentul Gala Generozității 2016. Atunci au fost procurate 14 sisteme FM de amplificare a sunetului, sisteme necesare pentru o reușită mai bună în incluziunea școlară.

Am continuat să fim alături de acești 14 copii, dar și de alții ajunși în vizorul nostru cu aceleași probleme, asigurându-ne că putem dezvolta servicii de calitate, iar schimbările vin să susțină bunăstarea lor.

Zilele acestea, am demarat noi acțiuni cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București. Un grant în valoare de 30 000 Euro ne va ajuta ca 25 de copii cu dificultăți de auz să primească servicii adaptate nevoilor individuale, iar părintii vor fi informați și ghidați cum să-i susțină. În cadrul acestui proiect, copiii vor fi implicați în activități de recuperare auditiv-verbală, iar specialiștii locali vor obține cunoștințe și experiențe noi pentru a răspunde nevoilor oricând apare necesitatea, fiindu-le cât mai aproape.

Activitățile proiectului vin să completeze efortul CCF/HHC Moldova în această direcție, care deja de 2 ani este alături de copiii cu dificultăți de auz și familiile lor.