07 februarie 2017

Curs de formare pentru personalul Casei Comunitare Chișinău

 

Echipa de specialisti care vor fi angajați în cadrul noului serviciu social specializat pentru copii cu dizabilități ”Casa Comunitară” au venit acasă!

Chișinău, 7 februarie 2017 – „Am venit acasă” – anume așa s-au exprimat noii angajați chiar din prima oră a Cursului de formare inițială pentru specialiștii serviciului Casa Comunitară Chișinău, care a început azi și va dura 5 zile. O bucurie de nedescris poate fi văzută pe fețele acestor oameni, care chiar dacă sunt diferiți ca vîrstă, pregătire, situație socială, au devenit o echipă pe care o unesc cele mai puternice valori: omenia, dragostea de copii, sinceritatea, dorința de a ajuta și a se simți utili.

Cinci zile de formare vor urma în continuare, zile în care acești specialiști vor cunoaște detalii din miezul acestui serviciu, vor înțelege nevoile celor 12 copii cu cerințe de îngrijire speciale, care de curînd vor fi aduși la ei acasă.

Casa Comunitară a fost construită de CCF/HHC Moldova în parteneriat cu Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului și susținerea donatorilor noștri generoși pentru a găzdui 12 copii cu dizabilități, care, în urma închiderii casei municipale de copii, vor fi transferați aici, unde vor beneficia de atmosfera casnică, căldura și îngrijirea personalului calificat.