01 iunie 2016

De 1 iunie cu noi parteneriate pentru copilării frumoase

 

Sensibilizați de cauza CCF/HHC Moldova, membrii Asociației pentru Susținerea Producătorilor Internaționali de Medicamente din Moldova, s-au alăturat susținerii a 4 copii și familiilor lor.

Astfel în dimineața zilei de astăzi 1 iunie, am trăit bucuriile împreună.

În una din familiile vizitate, cel mai mare dintre copii, urma să sărbătorească dublu, deoarece astăzi împlinește 14 ani. Locuiește cu bunica și două surioare gemene care au doar câte 4 luni.  Atât el cât și bunica sa au rămas emoționați până la lacrimi pentru gestul generos adresat susținerii lor. Locuința în care stau, astăzi a luminat la propriu, fiind utilată cu tot necesarul elementar pentru o viață decentă, mobilier, electrocasnice, jucării, hrană și echipament necesar pentru micuțe, lucruri de igienă, tot absolut de ce aveau nevoie.

În cel de al doilea caz, contribuția la fel a fost extrem de importantă, aigurîndui-se copilului produse alimentare speciale, medicamentele și produse igienice, pentru o perioadă mai îndelungată. Copilul s-a născut cu multiple dizabilități, iar mama fiind singura care se ocupă de creșterea și întreținerea lui. Locuiesc cu chiria și încearcă cu greu să se întrețină din pensia de invaliditate a copilului, unicul venit lunar.

Emoțiile zilei au fost la maxim, iar părinților/îngrijitorilor copiilor le vine greu să creadă că toate s-au făcut în susținerea lor, pentru bunăstarea copiilor, le vine greu să creadă că există oameni cătora le pasă și care vin să-i sprijine în momentele grele ale vieții.

În acest context, noi, CCF/HHC Moldova ne exprimăm recunoștința pentru gestul generos al membrilor APIM, pentru interesul de a susține copii și pentru responsabilitatea socială exprimată prin fapte exacte.

APIM este o Asociație Obștească, fondata un an în urmă, ce are în componența sa 11 companii farmaceutice internaționali ce își au activitatea in R. Moldova. Scopul asociației este promovarea principiilor, relațiilor şi standardelor specifice pieței farmaceutice, precum şi promovarea principiilor de calitate şi accesibilitate a medicamentului pentru pacient.