01 aprilie 2016

Directorul Regional HHC în vizită la Chișinău

 

Chișinău, 1 aprilie – În perioada 31 martie – 1 aprilie la Chișinău s-a aflat Ștefan Dărăbuș, Directorul Regional al Organizației Hope and Homes for Children Marea Britanie (HHC), organizație care sprijină procesul de dezinstituționalizare și dezvoltare a serviciilor de tip familial pentru copiii din mai multe țări ale lumii, inclusiv în Republica Moldova. Domnul Ștefan Dărăbuș s-a întâlnit cu mai mulți oficiali înalți și a vizitat proiectele în derulare, finanțate de HHC Marea Britanie, inclusiv în regiunea transnistreană.

Directorul Regional a avut întâlniri cu Ministrul Educației, Corina Fusu, Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, Consilierul principal de stat al Primului-ministru pe probleme sociale, Viorelia Moldovan-Bătrânac. În cadrul întâlnirilor, domnul Ștefan Dărăbuș a reiterat importanța continuării reformelor inițiate de Guvernul RM și dezvoltarea serviciilor comunitare de tip familial, astfel ca fiecare copil să-și exercite pe deplin dreptul la familie. Totodată, domnul Dărăbuș s-a întâlnit cu unii dintre cei mai importanți susținători din business privat al programelor CCF/HHC și le-a mulțumit pentru contribuțiile generoase care duc la sprijinul familiilor nevoiașe și a copiilor acestora.

Organizația CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie este o organizație non-profit fondată în 2004. In 2005, CCF Moldova a devenit reprezentantul HHC Marea Britanie (Hope and Homes for Children UK). CCF/HHC joacă un rol important în reformele sistemului de educație și protecție a copilului, cum ar fi dezinstituționalizarea, dezvoltarea serviciilor alternative de tip familial, educația incluzivă etc. Din 2004 până în prezent CCF/HHC Moldova a desfășurat programe de dezinstituționalizare, iar sumele alocate de HHC Marea Britanie se ridică la 3 milioane 284,435 de euro. Cât privește programele de educație incluzivă, valoarea acestora se ridică la 626,703 dolari.