23 ianuarie 2017

Fortificam rîndurile celor care oferă copiilor singuri un cămin familial

 

Chișinău, 23 ianuarie 2017 – Organizația CCF Moldova, în parteneriat cu Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului (DMPDC) desfăşoară, în perioada În perioada 23 ianuarie -1 februarie, un nou seminar de instruire iniţială pentru 8 solicitanţi noi care doresc să devină asistenţi parentali profesionişti (APP). La seminar participă și specialiștii din cadrul Serviciilor de asistență parentală profesionistă din localitățile din care provin solicitanții APP (Chișinău, Anenii-Noi, Cimișlia, Ialoveni). Timp de şapte zile, participanţii sunt instruiți prin diverse metode interactive, de simulare a rolului și activităților pe care urmează să le îmbrățișeze în viitorul cel mai apropiat – cele de Asistent Parental Profesionist.

Dorinţa mare de a ajuta alţi copii, dorinţa de a se împărţi cu tot ce au mai scump, de a le oferi dragostea necondiţionată, de a face copiii fericiţi – sunt printre motivele de bază care i-au determinat pe acești oameni să vrea să devină asistenți parentali, susțin solicitanții.

Doritorii de a deveni APP urmează să fie evaluaţi de către specialiştii Serviciului de asistenţă parentală profesionistă şi aprobaţi  de către Comisia copilului aflat în dificultate. Apoi urmează un moment culminant și plin de emoții – potrivirea cu unul, doi sau trei dintre copiii care așteaptă să ajungă într-o familie.