10 septembrie 2016

Gala Generozității 2016

 

Valentina Nafornița, soprana care pentru câteva zile renunță la marele scene ale lumii de dragul copiilor de acasă.

Sâmbătă, 24 septembrie, la  Palatul Republicii, va se va desfășura cea de a treia ediție Gala Generozității. Pentru care încă mai ai șansa să faci rost de bilet, dar e nevoie să te grăbești.

Pentru eveniment au confirmat prezența numeroase personalități din țară, care au ales să-și arate astfel sprijinul pentru cei mai vulnerabili copii ai Moldovei.

Valentina Nafornița, este Patronul organizației CCF/HHC Moldova de 4 ani, timp în care a reușit să cunoască în de aproape impactul programelor CCF/HHC în schimbarea vieții copiilor. Unul din aceste exemple absolut impresionante este și cazul unei fetițe abandonate la naștere, din cauza sindromului Down, dar care cu ajutorul nostru astăzi crește și se bucură de dragostea familiei asistentului parental profesionist. Despre această experiență vei cunoaște și tu, în seara de 24 septembrie. Alături de echipa CCF/HHC Moldova, Valentina contribuie la misiunea organizației: închiderea internatelor și caselor de copii  – instituții ce privează de identitate, dragoste și atașament copii, schilodindu-le copilăria, iar apoi aceste traume îi urmărește uneori întreaga viață. Fiecare copil are nevoie de un model familial.

Acest subiect sensibil, are nevoie de o atenție mai sporită din partea întregii societăți, de aceea Gala Generozității va transpune alături de arii muzicale, de artă și cultură, lumea copiilor care au nevoie de dragostea unei familii, pentru noi toți, cei care putem ajuta ca acest vis să devină realitate. Pe scena de la Gala Generozității 2016 vor evolua renumiții artiști Cătălin Josan, așa cum nu la-ți mai văzut până acum, interpretând muzică clasică, precum și renumita Natalia Barbu, pe buzele căreia cuvântul MAMA, sună deosebit de melodios. Atmosferă susținută de National Moldovean Youth Orchestra dirijată de Gabriel Bebeșelea, unul din cei 5 cei mai buni dirijori din lume. Desigur nu pot lipsi superbii dansatori de la Art Studio Repede, care vor avea un rol foarte important, cel de a ne induce într-o adevărată poveste a balului.

Spectacolul va fi prezentat de actorul Andei Porubin și frumoasa prezentatoare TV, Lilu. Alături de care am petrecut și ediția trecută din 2015 și cu toată susținerea pentru copii continuă să ne fie alături. Deși de câteva luni, Lilu e în brațe cu al doilea bebeluș, nu a putut lipsi de la acest eveniment dedicat copiilor care au nevoie de căldura părintească. Ea știe cel mai bine ce înseamnă aceasta, acum când la pieptul ei cald sunt cuprinse, deja, două dulci copilițe.

Grăbește-te, nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a face rost de biletul dorit, vei petrece o seară de neuitat, dar cel mai important vei fi parte a schimbării vieților copiilor, contribuind alături de noi la unul dintre cele mai dificile eforturi sociale din zilele noastre: închiderea instituțiilor rezidențiale.