28 septembrie 2016

Gala Generozității 2016 cu peste 500 invitați și un rezultat de 27300 euro

 

Cea de a treia ediție a Galei Generozității, care a avut loc sâmbătă, 24 septembrie 2016, a adunat peste 500 de persoane și reușind să se colecteze 27 300 euro.

Palatul Republicii a găzduit recent, ce-a de a treia ediție Gala Generozității, eveniment cultural și caritabil organizat de CCF/HHC Moldova și Patronul organizației Valentina Nafornița. La această ediție numărul oaspeților a fost surprinzător, peste 500 invitați, care au ales să își petreacă timpul frumos, dar și cu multă generozitate pentru a sprijini copii vulnerabili din Moldova.

Concertul a fost susținut de nume răsunătoare, artiști renumiți – Natalia Barbu, Cătălin Josan, Valentina Nafornița alături de Moldovean National Youth Orchestra dirijată de Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai tineri și de succes dirijori din Romania. Rând pe rând interpreții au adus emoții fascinante, în scenă, surprinzând publicul, prin surprizele pregătite exclusiv pentru această seară. Piesa Nataliei Barbu ’’Mama’’ pe aranjamente orchestrale, a răspândit fiori și răscolit inimile.

Cătălin Josan, cunoscut și renumit pentru prestanța sa pop, de această dată ne-a impresionat diferit, în interpretare clasică. O premieră frumoasă a fost și duetul cu Valentina Nafornița. Fiecare lucrare fiind prezentata într-o orchestrație inedita, de către Moldovan National Youth Orchestra,   dirijor principal Gabrile Bebeșelea.

„Sunt onorată  de acest fapt, anume de a fi patroana acestui important eveniment. Îmi pasă de copiii noștri de acasă și mă  bucur tare mult să fiu alături de ei. Vă mulțumesc tuturor celor prezenți din această seară care contribuie semnificativ la cauza noastră” a vorbit în deschiderea evenimentului, Patroana organizației, Valentina Nafornița. Vocea sa angelica ne-a ridicat pe cela mai înalte culmi ale plăcerii care există în artă, iar sala a aplaudat frenetic.

Concertul a fost urmat de o cină festivă oferită de Mezzo Italian Restaurant, care a culminat cu o licitație de obiecte și experiențe exclusive. În rezultat, grație generozității invitaților, doar licitația a adus 16 000 Euro, iar Prințesa Marina Strurdzaa ținut un discurs emoționant vorbind de suportul ce-l oferă de peste doua decenii Fundației Hope and Homes for Children (în Moldova reprezentat de CCF Moldova).

„Copiii sunt cheia către paradis – cheia către viitor, către binele comun, către o societate mai împlinită. După modul în care tratăm generația tânără și câtă grijă îi arătăm suntem apreciați de alte țări și popoare. Dar cel mai sever judecător vor fi copiii de azi ajunși la maturitate. Ce țară le vom transmite? Ce valori vor supraviețui? Cum vor avea grijă de copiii și bătrânii lor? Cum vor conviețui cu cei care sunt diferiți de ei? Cum îi vor trata pe cei mai neputincioși? Asta le răspundem oamenilor care ne întreabă de ce îi ajutăm pe copii să-și găsească o familie în care să se simtă iubiți și protejați.” a susținut Liliana Rotaru, Președinte CCF Moldova. Tot ea a înmânat o distincție importantă pentru ’’Responsabilitate Socială 2016’’ SA ’’Supraten’’, care pe parcursul ultimilor 2 ani a oferit un suport însemnat programelor CCF/HHC Moldova.

Banii colectați în urma acestei ediții Gala Generozității, vor contribui la incluziunea şcolară a 14 copii cu surditate prin procurarea unor echipamente speciale. Sistemele FM de amplificare a sunetului pot ajuta la îmbunătățirea semnalului acustic și, respectiv, la calitatea comunicării cu cei din jur în procesul de învățare, însă costul unui astfel de sistem se ridică la 54 mii lei, bani care pentru familiile acestor copii sunt o noțiune abstractă, iar pentru învățământul general – o experiență nouă.

Succesul atins prin acest eveniment, se datorează și susținătorilor, partenerilor și sponsorilor noștri:  Partenerul principal Fundația FELICIA, Partenerul General  SA Floarea Soarelui,  precum și susținut de Moore Stephens, SA Victoriabank, Întreprinderea de stat Registru, PURCARI, BisConcert, Berlizzo Events, Linella, Prime Capital, MolDeco, Special Baby, Elegance Studio, Creative Room.

Mulțumim partenerilor media pentru prezență și promovare:  TVR Moldova, Compania Teleradio Moldova, Realitatea TV, CTC, TV7, Unimedia, Diez, Zugo, Promotime, Timpul, Ziarul de Gardă, Forum.md, Mama.md, Ea.md. Unica.md.