17 ianuarie 2020

Împreună facem lucruri frumoase! Ce am făcut cu banii redirecționați prin mecanismul de 2% în 2019?

27 de copii au beneficiat de pe urma fondurilor adunate în urma redirecționării a 2% din impozitul pe venit către CCF Moldova în anul 2019. Vă mulțumim pentru șansa oferită acestor copii. Cei 65.785 mii de lei au acoperit unele dintre necesitățile celor 11 familii. Poveștile familiilor, dar și ceea ce am reușit să facem cu banii redirecționați către organizația noastră aflați în articolul de mai jos.

Un acoperiș nou deasupra capului

O mare parte a banilor au fost utilizați pentru a oferi unei mame solitare cu trei copii un acoperiș nou deasupra capului. 30 mii lei au fost donați din fondurile colectate prin intermediul mecanismului 2%, alți 12 mii lei au fost adunați din alocațiile sociale de care dispune femeia, iar cei opt mii lei au fost oferite de partenerul fidel al CCF Moldova – compania Transterminal. Lucrările de renovare a acoperișului casei au fost definitivate.

 

“Nu am pe nimeni care ar putea să mă sprijine. Vă mulțumesc pentru tot suportul pe care mi l-ați oferit”

Ceea ce i se părea un proiect ambițios și de lungă durată a devenit o realitate palpabilă. Oxana își crește copiii de una singură după trecerea în neființă a soțului. “Nu am pe nimeni care ar putea să mă sprijine. Vă mulțumesc pentru tot suportul pe care mi l-ați oferit”, a menționat cu lacrimi în ochi Oxana. Are în grija ei trei copii: Ana (6 ani), Ion (4 ani) și Cristian (2 ani). Copiii îi dau forțe să lupte pentru viitorul ei și al lor.

 

Fonduri pentru reparație

Alte 12 mii de lei au fost utilizați pentru a îmbunătăți condițiile în care locuiesc doi adolescenți, rămași în grija bunicii lor. Resursele financiare au fost necesare pentru a demara o reparație ușoară într-una dintre camere. Adolescenta face parte din unul dintre programele de reabilitare a copiilor cu hipoacuzie. Lista necesităților este una mult mai mare, dar familia nu cade pradă disperării.

 

Suport pentru o mamă solitară

Familia Moraru a primit lemne de foc, o mașină semi-automată și produse igienice, valoarea cărora este de 5 mii lei. Chiar dacă locuința în care își duc traiul mama solitară și cei doi băieți ai ei cu vârstele de 6 și 4 ani necesită a fi renovată, familia încearcă să depășească provocările una câte una. Munca cu ziua prin sat reprezintă și ea o alternativă pentru mama care mizează doar pe indeminzațiile sociale pentru a supraviețui.

Le-am oferit căldură

Alte cinci familii au beneficiat din banii adunați prin intermediul mecanismului 2%. Au fost procurate lemne de foc în valoare de 19 mi lei.

Îți mulțumim că ai ales să fii alături de noi!

Și în acest an 2020, până pe 30 aprilie, poți alege să ne susții munca în continuare.

Redirecționează 2% din impozitul pe venit organizației CCF Moldova. Iată cum o poți face:

Peste un an te vom anunța, din nou, cum folosim investiția ta.