27 iunie 2017

Instruiri la Holercani: circa 40 de specialiști și ONGuri

 

CIRCA 40 DE SPECIALIȘTI ÎN PROTECȚIA COPILULUI ȘI ONG-URI DIN ȚARĂ SUNT INSTRUIȚI PENTRU A-ȘI VALORIFICA CUNOȘTINȚELE ÎN BENEFICIUL COPIILOR VULNERABILI ȘI FAMILIILOR ACESTORA

Holercani, 27-29 iunie – Circa 40 de specialiști în protecția copilului și reprezentanți ONG din 12 raioane ale țării, inclusiv regiunea transnistreană participă la un Atelier de consolidare a cunoștințelor și bunelor practici în beneficiul copiilor vulnerabili și a familiilor acestora. Specialiștii, atât din direcțiile raionale, cât și cei din organizații ale societății civile locale, beneficiază de informații de ultimă oră despre modificările legislative, prevederile legislative internaționale, sfaturi practice și modele de soluționare bazate pe cazuri concrete prezentate de experți în domeniu.

Scopul evenimentului este informarea și consolidarea bunelor practici de către profesioniștii care muncesc în interesul superior al copiilor în situații de risc, pentru a preveni separarea acestora de familie și a nu admite ajungerea lor în instituțiile rezidențiale. Totodată, în cadrul evenimentului specialiștii din structurile de stat au posibilitatea să interacționeze cu reprezentanții societății civile pentru a valorifica parteneriatele locale în beneficiul copiilor și a sprijini familiile acestora.

Atelierul durează 3 zile și a fost organizat de CCF/HHC Moldova, în baza unui Acord de colaborare cu  Secretariatul permanent al Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului (CNPDC) și Cancelaria de Stat a Guvernului Republicii Moldova.

Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacității societății civile pentru participarea incluzivă în societate a celor mai marginalizați părinți și copii” 2015-2017 implementat de CCF/HHC Moldova și finanțat de Delegația Uniunii Europene în Moldova.

 

Persoana de contact pentru informații și detalii:

Lina Botnaru, Coordonator Comunicare și Advocacy, CCF/HHC Moldova

e-mail: lina.botnaru@ccfmoldova.org

tel: 022 24 32 26, mob: 060637070