09 februarie 2021

Lansarea primei creșe sociale din orașul Criuleni

CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie în colaborare cu Autoritatea Publică Locală (APL) Criuleni și sprijinul financiar al companiei Biotehnos, au lansat astăzi prima creșă socială în orașul Criuleni.

Serviciul social este dezvoltat în incinta grădiniței ”Mesteacănul” și are o capacitate de 14 copii. Abordarea profesioniștilor în acest serviciu este diferită de cel al unei grădinițe, deoarece aici vin în același timp copii de vârste diferite, începând de la 4 luni până la 3 ani. Respectiv accent se pune pe nevoia individuală a micuților, evitându-se rigiditatea unui program prestabilit, precum ora fixă pentru mâncare, somn, joacă.

”Sunt parte a acestei echipe din anul 2017 și am fost mereu interesați să progresăm. Programele educaționale și dezvoltarea copilului sunt cunoscute, iar noutatea venită odată cu deschiderea acestei creșe a fost abordarea socio-educațională. Este ceva diferit și nou pentru noi, dar ne bucurăm că ni s-a oferit anume nouă această oportunitate. Am toată încrederea în echipă. Vom ajuta fiecare copil și părinte care pășește pragul acestei creșe”, a menționat dna Natalia Baluțel, directoarea grădiniței.

Creșa socială este un serviciu de zi destinat copiilor de vârstă mică, părinții cărora se confruntă cu probleme sociale. Scopul serviciului este de a preveni abandonului copiilor, oferind alternative și sprijin acestor părinți.

 

În sprijinul programelor de dezvoltare socială ale organizației noastre, compania Biotehnos și Ceslav Ciuhrii ne-au susținut să dezvoltăm două creșe sociale, una în municipiul Chișinău și alta în orașul Criuleni.  1 525 467 lei au fost investiți în dezvoltarea acestora, iar din prima zi de activitatea serviciile sunt transferate în gestiunea APL, pentru a răspunde nevoilor sociale pe termen lung.

Ceslav Ciuhrii a participat la evenimentul de lansare oficială a serviciului alături de primarul orașului Criuleni, Mihail Sclifos, și Președinta CCF Moldova, Liliana Rotaru, menționând că această acțiune este unul dintre cele mai frumoase momente ale săptămânei: „Copiii fericiți, îngrijiți și bine educați încă de foarte mici înseamnă oameni mai buni în viitor. Înseamnă copii care vor putea face bine în jurul lor, mai târziu. De aceea am ales să sprijin anume familiile cu copii mici.”

*Pentru părinții interesați de a accesa serviciul social – creșă, îi încurajăm să se adreseze la Direcția de Asistență Socială și Protecția a Familiei din raionul Criuleni.