04 iunie 2018

Mariana Dahan implicată generos în susținerea CCF/HHC Moldova

Mariana Dahan s-a alăturat cu încredere echipei CCF/HHC Moldova. Suntem onorați să anunțăm că, începând, din data de 1 iunie, Mariana Dahan a acceptat să ne reprezinte misiunea în calitate de Ambasador CCF/HHC Moldova.

De 14 ani, ne asumăm o misiune ambițioasă și demonstrăm că reforma sistemului de protecție a copilului este posibilă. Alături de fundația britanică Hope and Homes for Children oferim suport autorităților din Moldova pentru realizarea acestei schimbări.

Moldova a înregistrat succese răsunătoare din 2007, când în internate și case de copii se aflau separați și privați de protecție părintească peste 12 mii de copii. Astăzi, în 2018, mai sunt circa 1000 de copii în institutții. Calitatea vieții copiilor reîntorși acasă rămâne la fel un subiect important ce necesită acțiuni și eforturi susținute.

Tot ceea ce am reușit și continuăm să facem este grație parteneriatelor de succes dezvoltate, grație finanțatorilor care cred în munca noastră, grație vocilor auzite care devin prietenii și promotorii misiunii noastre.

Mariana a cunoscut situații reale, a discutat cu familii aflate în impas și a rămas profund marcată de crizele cu care se confruntă familiile, dar și de suportul oferit, prin care schimbăm viețile copiilor. În acest scop, Mariana a organizat primul eveniment pentru a contribui la schimbările propuse.

Astfel, în data de 23 mai, în parteneriat cu centrul de excelență în IT Tekwill, Mariana Dahan și invitatul său Mark Ginzburg au vorbit publicului despre utilizarea tehnologiei Blockchain în scopuri umanitare.

Banii adunați în urma acestei seri, au susținut 2 cauze: 50% – către  programele organizației CCF/HHC Moldova, celelalte 50%  redirecționate către un proiect educațional proaspăt lansat în țară – TwentyTu. Vorbim despre 10 750 USD, o sumă ce implică și donația personală de 10 000 USD a Marianei Dahan.

Vom reveni cu detalii despre rezultatul utilizării acestor bani cât de curând. Scopul este de a asigura cu propria locuință 4 frați alături de mama lor.