16 mai 2018

Mariana Dahan susține programele CCF/HHC Moldova

MOLDOVEANCA DIN TOP 100 DE OAMENI DE INFLUENȚĂ ÎN DOMENIUL IDENTITĂȚII DIGITALE ÎN 2018 VINE LA CHIȘINĂU PENTRU A VORBI PUBLICULUI DE AICI  DESPRE UTILIZAREA TEHNOLOGIEI BLOCKCHAIN  ÎN SCOPURI UMANITARE

  • Mariana Dahan, originară din Republica Moldova, care a fondat și, în prezent, coordonează inițiativa World Identity Network, revine la Chișinău însoțită de o altă personalitate marcantă din lumea IT, Mark Ginzburg.
  • Cei doi experți de talie internațională le vor vorbi invitaților despre implementarea Blockchain în domenii fără precedent în cadrul Tekwill Visionary Club: Blockchain for Humanity.
  • Banii obținuți din vânzările de bilete vor fi redirecționați pentru susținerea unui proiect de educație și unul de caritate.

Evenimentul Tekwill Visionary Club: Blockchain for Humanity va avea loc la Chișinău, în seara zilei de 23 mai. Speakerii Mariana Dahan și Mark Ginzburg vor povesti participanților despre tehnologia Blockchain aplicată atât în domeniul umanitar, cât și în domeniul economic. Moldoveanca Mariana Dahan, cea care a fondat și coordonează inovația pe plan mondial World Identity Network va discuta cum poate tehnologia Blockchain fi aplicată în domeniul managementului identității și luptei împotriva traficului internațional de copii, oferindu-le copiilor și minorilor documente de identitate personală. Ea a fost inclusă în TOP-ul 100 DE OAMENI DE INFLUENȚĂ ÎN DOMENIUL IDENTITĂȚII DIGITALE 2018, clasament anual întocmit de One World Identity, alături de alte nume notorii ca Mark Zuckerberg și Edward Snowden.

Mariana va fi însoțită la acest eveniment de colegul ei, Mark Ginzburg, care vine pentru prima dată în Republica Moldova. El este fondatorul și directorul general executiv al MTN Property Holdings și Ukrainian Investment Holding. Mark este prima persoană din lume care a reușit, în premieră, pe piața imobiliară să vândă un apartament din Kiev cu bani virtuali (cryptobani). Antreprenorul de origine ucraineană va vorbi, în cadrul acestei întâlniri, mult mai detaliat despre cryptovalută și tranzacțiile financiare efectuate cu ajutorul Blockchain, punând accent pe tranzacțiile imobiliare.

Toți banii adunați în urma acestei seri, vor fi orientați către 2 cauze sociale: 50% – către  programele organizației CCF/HHC Moldova. Celelalte 50% din fondurile adunate vor fi redirecționate către un proiect nou educațional – TwentyTu.

Despre CCF Moldova

CCF Moldova – copil, comunitate, familie este un ONG local ce reprezintă de 14 ani fundația britanică Hope and Homes for Children. Oferim asistență și suport tehnic Guvernului pentru realizarea reformei sistemului rezidențial de îngrijire a copilului – ÎNCHIDEM ORFELINATELE, OFERIND FIECĂRUI COPIL UN MEDIU FAMILIAL.

Din 2004 până astăzi am transformat viețile a 4200 de copii, astăzi copilărind ACASĂ.

Traumele și consecințele devastatoare ale separării de familii și segregării de comunități se numără printre cele mai drastice forme de abuz asupra copiilor. Copii, care cresc în orfelinate, manifestă întârzieri în dezvoltarea fizică, emoțională, socială și cognitivă. Odată părăsind aceste instituții, ei se confruntă cu neputința de a deveni autonomi și din această cauză devin cu ușurință ținta abuzurilor, exploatării, traficului sau pot dezvolta un comportament antisocial. Le sunt curmate toate visele…

 

Despre TwentyTu

Cea mai nouă inițiativă care își propune să revoluționeze sistemul de educație din R Moldova. Circa 80.000 de elevi și peste 2.200 de profesori vor deveni beneficiarii celui mai ambițios proiect de educație din țara noastră. TwentyTu – proiectul care va oferi cursuri extracurriculare gratuite în peste 10 domenii ale viitorului – a fost lansat de către Centrul de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”, un expert recunoscut pentru inițiative educaționale de amploare.

TwentyTu se va desfășura până în anul 2022 și are ca misiune să pună în valoare capitalul uman al țării și să educe o generație cu abilități practice, solicitate pe piața muncii la nivel național și global.

 

Doritorii de a afla mai multe despre noile tehnologii IT sunt invitați la eveniment, unde vor avea ocazia să discute cu cele 2 personalități mari din domeniu la un vin select.

Detalii despre eveniment și cum pot fi procurate biletele vedeți aici: https://www.tekwill.md/events/tekwill-visionary-club-blockchain-fo-humanity