08 august 2018

O ușă spre lumea sunetelor

O ușă spre lumea sunetului – asta încercăm să creăm pentru 26 de copii cu surditate din 14 raioane. Cu unii lucrăm din 2016, alți copii au fost referiți de specialiști chiar în vara lui 2018. Împreună cu partenerul nostru Centrul de reabilitare a copiilor surzi din Chișinău și cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București, organizăm, în perioada 6 – 24 august, sesiuni de reabilitare individuală și de grup, suport pentru părinți ca să poată susține în continuare copilul în dezvoltare. Specialiștii care lucrează sau vor lucra cu copiii în școli și grădinițe vin să cunoască procesul de recuperare pentru a continua asistența copilului în comunitate.

”E spre bine. Eu mă bucur și aș vrea să fie cineva și la școală și să se ocupe… Știe mai multe cuvinte…” (mama unui copil de 8 ani, care a stat în Casa de copii 4 ani și a fost reintegrat în vara lui 2016)

Doamna Căpătici, directorul centrului de reabilitare: ”Avem un august fierbinte la centru… Am reluat activitatea cu 26 de copii. Unii sunt aici pentru a doua oară, 8 copii vor beneficia de reabilitare în premieră. Facem aici reabilitare intensivă (5 zile consecutive) care trebuie obligatoriu, să fie continuată de specialiștii locali și de familii. În acest caz, intervenția va da rezultate extraordinare.”

Revenim cu noutăți săptămâna viitoare, când vine al doilea grup de copii și părinți.