26 octombrie 2018

Președintele Consiliului de Administrare a HHC Marea Britanie, Domnul Richard Greenhalgh -pentru prima dată în Moldova

 

VIZITĂ DE NIVEL ÎNALT A PREȘEDINTELUI ȘI A DOI MEMBRII AI CONSILIULUI DE ADMINISTRARE HHC MAREA BRITANIE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

• Președintele Bordului Organizației Britanice Hope and Homes for Children (HHC), Domnul Richard Greenhalgh,  vizitează pentru prima dată Republica Moldova, însoțit de alți doi membri ai conducerii, domnii Mark Grinonneau și Mark Shadrack

• HHC este o Fondație globală, care, din 2005, este reprezentată în Moldova de CCF Moldova – Copil Comunitate Familie – și care își propune, la nivel global, transformarea sistemelor de protecție a copilului, astfel ca lumea să devină un loc mai bun pentru creșterea și dezvoltarea copiilor, în medii familiale, unde să beneficieze de căldură și dragostea celor apropiați.

• Până în prezent, HHC UK a investit în reformarea sistemului de protecție a copilului din Moldova 2,5 milioane de euro.

În zilele de 26-27 octombrie la Chișinău se află, în premieră, Președintele Consiliului de Conducere HHC Marea Britanie, domnul Richard Greenhalgh. El va vizita serviciile sociale dezvoltate cu suportul HHC/CCF în Moldova, precum și se va întâlni cu copiii care au fost ajutați să nu ajungă în internate sau au revenit în familie cu suportul organizației. Totodată, Richard Greenhalgh și membrii delegației vor avea întrevederi de nivel înalt cu Reprezentanții Cancelariei de Stat a Guvernului RM, a Delegației UE și UNICEF pentru a reitera suportul acordat Republicii Moldova în reformarea sistemului de protecție a copilului și a tranziției de la instituții reci și depersonalizate la servicii de tip comunitar și familial pentru o creștere și dezvoltare armonioasă a tuturor copiilor. Cu suportul HHC UK și a altor donatori, organizatia CCF Moldova – Copil Comunitate Familie a sprijinit până acum circa 4 500 de copii si a închis 10 instituții, dezvoltând zeci de servicii de alternativă și susținând sute de familii în 28 de raioane ale țării.

Domnul Richard Greenhalgh este fostul director Unilever, cu care a fost mai bine de 30 de ani. Acum el patronează mai multe fundatii de caritate, voluntariat și sprijină Opera Națională pentru Tineret din Marea Britanie. Este un mecenat influent în Marea Britanie, care își orientează resursele și eforturile pentru a face lumea noastră mai bună. Organizația pe care o conduce Richard Greenhalgh și unde își orientează resursele împreună cu alți membri ai consiliului de admnistrare – HHC Marea Britanie – este o organizație care operează programe directe în 7 țări din Europa Centrală, de Sud și de Est și  Africa. De asemenea, HHC desfășoară câteva proiecte-pilot în Africa de Sud, India și Uganda și este prezentă în alte 21 de țări din America Latină, Caraibe, Africa și Europa, unde lucrează în parteneriat cu ONGurile locale. Viziunea organizației este o lume în care niciun copil nu va mai suferi din cauza instituționalizării, iar misiunea – să fie catalizatorul eradicării  globale a instituționalizării copiilor.