09 iunie 2020

Primul triatlon caritabil

Ana Cazacu, prima Doamnă de Fier a Moldovei, organizează chiar de ziua sa de naștere un triatlon caritabil, aici, acasă.

Prima sportivă din Moldova, care deține titlul de Ironman, Ana Cazacu, își va petrece ziua de naștere, care e pe 13 iunie, într-o adevărată provocare. Campioana și-a dorit să organizeze un triatlon deosebit, unul ce poartă și o încărcătură emoțională, asftel ajutând doi frați să rămână alături de mama lor. Iar ca dorința Anei să se îndeplinească are nevoie de sprijinul tău. Donează aici cu mențiunea #ANA  https://ccfmoldova.org/vbdonations/product/donatie/ Cu banii adunați în urma acestei acțiuni vom schimba viața Nadejdei* care crește singură 2 copii. Iar Sorina* și Marius* vor trăi din plin copilăria acasă, excluzând riscul de a fi separați de mama lor. Marius are 5 ani și visează să devină polițist ca să-și protejeze sora și mama. Sorina are 12 ani. Dorința ei cea mai mare este să se vindece de maladia care o chinuie. Iar atunci când va crește, va deveni o pianistă celebră.

Duc un trai extrem de modest. Le-am deschis ușa odăiței la începutul acestei ierni. Anul trecut au fost crunt încercați de soartă, toți trei. Prima lovitură a fost atunci când Sorina a fost diagnosticată cu o boală oncologică, la vârsta de 11 ani, iar a doua – comportamentul violent al soțului față de băiat, atât timp cât mama era internată cu fiica în spital. Deși este firavă și subțirică, am descoperit în ea un munte de putere. Cu cât soarta e mai cruntă, cu atât puterea Nadejdei e mai mare. S-a rupt dintr-o relație abuzivă într-o bună zi și fără nimic pe ea și-a luat copiii și a plecat. Acum stau într-o cameră mică, oferită cu mult drag de niște oameni străini în casa lor nelocuită. Mama nu poate munci, deoarece Sorina are nevoie de susținere și îngrijire 24 din 24. Nadejda își împarte zilele între spital și casă. Pe lângă aceste lipsuri și neajunsuri, criza provocată de pandemie le-a agravat situația și mai mult.

Femeia își dorește, cum e și firesc, să poată oferi copiilor condiții adecvate: un boiler electric pentru baie, un cuptor pentru pregătirea bucatelor, un ceainic, care dimineața le-ar ușura pregătirea dejunului și un pat supratejat pentru frați. Sunt lucruri elementare, dar pentru ei inaccesibile. Cu sprijinul potrivit, le-am putea risipi barierile care astăzi par imposibile.

Donarea zilei de naștere este o modalitate de binefacere tot mai răspândită în țara noastră, dar donarea zilei de naștere printr-un triatlon, va avea loc pentru prima dată. Sunt trei probe de foc, care au loc fără întrerupere, fiind tot timpul cronometrate: 3,86 km – înot, 180 km – ciclism și la final o cursă clasică de maraton – 42 km.

Pe tot parcursul traseului, cu respectarea normelor sanitare anunțate de autorități, campioana noastră va fi susținută de antrenorul său, dar va fi însoțită și de prietena sa, Ana Gorea. Ambele Ane au aceeași pasiune pentru alergare, curse și maratoane, dar ce le face să își conecteze acest efort cu o cauză nobilă, este cultura responsabilității sociale, în spiritul căreia au fost crescute de familiile lor.

Pentru mine, să contribui la mersul bun al comunității și să ajut semenii e un obiectiv. Vreau ca fiecare dintre noi să fie cu sufletul deschis și să fim toți superi eroi, dând o mâna de ajutor celor care au nevoie mai mult ca niciodată de implicarea noastră”, susține Ana Cazacu, eroina multiplelor triatloane internaționale.

Vă îndemnăm să o susținem împreună pe Ana Cazacu – Iron Lady din Moldova, în cursa care va porni sâmbătă, 13 iunie. Donațiile și mesajele de încurajare sunt mai mult decât binevenite!

 

Despre Ana Cazacu

O tânără ambițioasă de doar 25 de ani care a reușit să ducă faima țării peste hotarele ei. Ana este un exemplu demn al unui stil de viață sănătos. De mică nu a practicat sportul, iar dragostea față de mișcare s-a înfiripat acum cinci ani. În toată cariera ei sportivă a participat la 60 de competiții dintre care 11 au fost curse de triatlon, ceea ce îi place cel mai mult să facă. În 2018 a devenit și prima femeie Ironman din Moldova, obținând acest titlu la triatlonul internațional din Tallin, Estonia.

 

*Numele copiilor și a mamei a fost schimbat în conformitate cu politica de protecție a copiilor.