14 august 2017

Recrutăm asistenți parentali profesioniști – campanie în transportul public

 

Chișinău, 14 august 2017 – O campanie de recrutare a asistenților parentali profesioniști pentru copiii rămași fără îngrijire părintească este în plină desfășurare în municipiul Chișinău. În total, peste 200 de postere ale campaniei au fost plasate în troleibuze și alte 70 în autobuzele care circulă în capitală, cu scopul de a-i îndemna pe oameni să le ofere un cămin familial copiilor care riscă sau deja se află în internate sau case de copii. Totodată, un spot social în acest sens este difuzat pe ecranele LED din trolee. Spotul face parte din Campania națională “Tu te-ai născut în sufletul meu” de recrutare a asistenților parentali profesioniști (APP). Pe post de actori apar vloggerita și actrița Ionela Hadârca și un băiat de 4 ani, Iustin Vărzari.

Acțiunile de promovare din trasnportul urban au drept scop extinderea și diversificarea serviciului de asistență parentală profesionistă, care vor oferi un mediu familial copiilor cu vârsta 0-3 ani și copiilor cu dizabilități sau grupuri de frați în municipiul Chișinău. Actualmente serviciul de asistență parentală profesionistă din cadrul Direcției Municipale Chișinău privind Drepturile Copilului are 36 de asistenți parentali din cele 50 de locuri disponibile de care are nevoie capitala pentru a face față fluxului de copiii pomeniți fără îngrijire părintească. Asta înseamnă că este nevoie de suplinit 14 locuri vacante de asistenți parentali profesioniști.

Campania este susținută de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Direcția Municipală Chișinău privind protecția Drepturilor Copilului, Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova și CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie, reprezentant al Hope and Homes for Children Marea Britanie.