02 martie 2018

Relansarea Campaniei ROSTUL POSTULUI

           

În Postul Mare, tradițional, CCF/HHC Moldova relansează campania socială ROSTUL POSTULUI

 

Prin această campanie se dorește de a da rost zilelor de post prin provocarea oamenilor să țină post negru o zi și să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă pentru o cauză nobilă – dezvoltarea unui Centru de intervenție timpurie la Bălți. În acest an, ne propunem să deschidem, cu ajutorul generozității oamenilor, un nou serviciu pentru depistarea timpurie a problemelor de sănătate la copii. Acest centru va permite depistarea precoce a problemelor de sănătate și dizabilităților la copiii de vârstă fragedă și reabilitarea lor, astfel ca aceștia să evite riscul de a fi abandonați de părinții lor în instituțiile rezidențiale specializate.
Donațiile din cadrul Campaniei se fac electronic, accesând cel mai mare restaurant virtual, locul în care donezi toate felurile de mâncare pe care le poftești. Aici pe http://rostulpostului.md/ ai o masă rezervată în fiecare zi și poți comanda tot ce dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor care riscă să fie separați de familie din cauza dizabilității lor.
Noi, CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie) tindem ca această campanie să devină o tradiție pentru toate posturile din an, dar, mai cu seamă, în  cel mai lung și mai important dintre posturi, cel care precedă Sfintele Paști. În acest an, ca și anul trecut, startul campaniei se dă în prima săptămână a postului și se va încheia de Paște, 8 aprilie.

Banii pe care vom reuși să îi colectăm în cadrul Campaniei ROSTUL POSTULUI vor fi utilizați la dezvoltarea unui serviciu nou la Bălți în vederea evitării separării copiilor de familiile lor, din cauza dizabilității. Conform unor prime estimări, pentru dezvoltarea acestui serviciu sunt necesare circa 15 000 de Euro.

Centru de intervenție precoce ar contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor cu nevoi speciale și ar îmbunătăți semnificativ calitatea vieții familiei prin serviciile oferite. Acest lucru ar permite copiilor cu nevoi speciale o mai ușoară incluziune socială și accesul la educație. De asemenea, le va da o șansă la o viață mai bună. Centrul ar acorda ajutor practic atât copiilor cu nevoi speciale, cât și familiilor acestora. Serviciul de intervenție timpurie a fost identificat ca o necesitate stringentă în municipiul Bălți pentru asigurarea politicii de dezinstituționalizare a copiilor, în conformitate cu reforma sistemului de protecției a copilului efectuată de Guvernul R. Moldova, autoritățile publice locale și societatea civilă.

În 2017, datorită Campaniei „Rostul Postului”, am reușit să deschidem o a doua creșă socială  în municipiul Bălți, un serviciu destinat copiilor 4 luni -3 ani. Astfel, oferind posibilitatea părinților să muncească și să depășească obstacolele apărute din cauza sărăciei, mai ales abandonul copiilor https://www.youtube.com/watch?v=nbrAEX3F2lI