24 mai 2017

Rezultatul campaniei ROSTUL POSTULUI

Aproape 13000 euro colectați – rezultatul campaniei ROSTUL POSTULUI

 o campanie în susținerea copiilor care trăiesc în sărăcie extremă, lansată de CCF/HHC Moldova cu susținerea Inițiativei Comunitare BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare)

– www.rostulpostului.md este un restaurant virtual, unde oamenii au fost încurajați, pe durata Postului Mare, să intre și să-și aleagă bucatele la care au renunțat timp de o zi în favoarea copiilor afectați de sărăcie.  Potrivit statisticilor naționale, sărăcia este principalul motiv pentru care copiii mici ajung să fie abandonați sau plasați temporar în internate și case de copii.

– Campania a fost lansată pe 13 martie și urma să se încheie imediat după Paști, însă donațiile au continuat să vină în susținerea scopului campaniei și după Sfintele sărbători. Astfel am încheiat această acțiune caritabilă în data de 30 aprilie 2017.

– Campania Rostul Postului va deveni o tradiție și se va desfășura în toate perioadele de post de peste an.

Chișinău, 24 mai 2017 – Campania ROSTUL POSTULUI –  lansată de CCF/HHC Moldova (copil, comunitate, familie) în susținerea copiilor afectați de sărăcie și susținută de inițiativa comunitară BERD s-a finalizat cu succes. Suma contribuțiilor directe  în cadrul campaniei Rostul Postului  pentru crearea celei de a doua creșe sociale în municipiul Bălți este de 6473,8 EUR. Aceasta fiind dublată de către partenerul campaniei Inițiativa Comunitară BERD. Astăzi  anunțam suma totală acumulată de 12 947.6 Euro, dintre care 50% reprezintă donația Inițiativei Comunitare BERD.

Promovate de susținătorii CCF/HHC Moldova, printre care formatori de opinie, artiști, vedete, personalități marcante, jurnaliști, bloggeri, dar și cetățeni simpli, mesajele campaniei au reușit să sensibilizeze  sute de vizitatori ai celui mai mare restaurant virtual Rostul Postului. Astfel 848 feluri principale, 77 Băuturi și 338 deserturi au fost selectate „virtual” și donată contravaloarea lor. Faptele bune nu s-au oprit aici. Alte donații, la fel de apreciate, au fost făcute pe platforma de donații online Ammado.com, dar și prin transfer bancar direct către CCF Moldova. Unii susținători au preferat să rămână anonimi. Gesturile de generozitate au venit din mai multe colțuri ale lumii, dovedind încă odată că suntem uniți și împreună mult mai puterniciPrezența donațiilor din țara noastră au fost în proporție de 72% urmate de SUA si Canada 14%, țările UE 13% și 1% din alte țări. Mulțumim tuturor!

Lucrările de reparație și dotare a creșei vor fi inițiate în cel mai scurt timp. Partenerii proiectului – autoritățile publice locale din municipiul Bălți – au identificat deja locația creșei, iar ulterior vor prelua în gestiune și vor finanța serviciul pentru a-i asigura durabilitatea și buna funcționare, astfel ajutând familiile cu copii mici. Începând din toamna 2017, 12 copii de vârstă mică din familii social-vulnerabile vor avea parte de îngrijire zilnică și activități care să le sprijine dezvoltarea, în timp ce părinții lor vor putea merge la muncă.

HHC Marea Britanie va completa suma necesară, conform estimărilor și necesităților finale ale proiectului.

*Creșa Socială – este un serviciu de zi, gratuit, care vine în suportul prevenirii separării copiilor de familie.