24 septembrie 2019

Run for Children Team – la a treia ediție

Maratonul Internațional Chișinău este o competiție anuală, organizată de SPORTER.MD, care a introdus frumoasa tradiţie de a desfăşura un maraton internaţional și la Chişinău, astfel promovând modul sănătos de viață. Pentru noi, CCF/HHC Moldova, parteneriatul cu organizatorii Maratonului ne oferă posibilitatea de a avea un impact pozitiv asupra copiilor cu care lucrăm.

În acest an, pe 29 septembrie, duminică, la linia de start, sunt așteptați toți participanții.
Zile numerate au rămas. Timpul trece, iar emoțiile capătă turații maxime atât pentru alergători, cât și pentru organizatorii evenimentului.

 

Suntem la a treia ediție

Echipa Run for Children participă pentru al treilea an consecutiv la acest maraton pentru a susține cei mai vulnerabili copii din țară. O sută cincizeci și cinci de alergători vor îmbrăca tricourile albastre și vor alerga pentru cauza CCF/HHC Moldova: readucerea micuților abandonați din instituții în medii familiale iubitoare și sigure. Majoritatea dintre ei au familii și case, însă din cauza sărăciei părinților sau dizabilității, nu reusesc să se bucure de o ACASĂ. Instituțiile rezidențiale, cunoscute drept orfelinate, fură copilăria și inocența, distrug visele precum și limitează potențialul copiilor. Conform datelor oficiale de la finele anului 2018, în jur de o mie copii încă mai cresc în instituțiile rezidențiale din țară.
În susținerea #RunforChildren, 12 companii participă cu echipa de alergători din rândul angajaților, adevarate exemple de responsabilitate socială. În acest sens, avem susținerea: Endava, Purcari, Amdaris, Moldova Agroindbank, Donaris Vienna Insurance Group, Go Adventure, Agroprofi, Mixbook, Be Travod, Wordminds, Radisson Blu Leogrand Hotel și Rikipal.

 

Nouă galantomi – nouă mesageri ai cauzei

Pentru a ne putea face mesajul mai auzit, suntem ajutați de 9 galantomi, http://ccf_hhc.galantom.ro/, care în mod dezinteresat și generos au devenit mesagerii cauzei copiilor ce suferă din cauza despărțirii de familii. Au acceptat misiunea să alerge, să colecteze bani și să-i mobilizeze și pe alții să se alăture echipei noastre. Deși fiecare este prins în propriile activități, absolut toți și-au găsit timp pentru fapte bune. Faceți cunoștință cu eroii care ne ajută să construim o lume mai bună: Olga Melniciuc, Alexandr Golovin, Ana Gorea, Valeriu Arnăutu, Nicoleta Dodiță, Vitalie Guțu, Sandu Scobioala, Cristian Saulea, Natalia Madan.

 

Partenerii organizatorici ai echipei

Bunul mers al lucrurilor a fost asigurat de către partenerii noștri, pentru care fapt le suntem recunoscători.

Dacă nu alergi, dar vrei să susții munca CCF/HHC Moldova alături de cei 155 de alergători o poți face direct aici: https://ccfmoldova.org/vbdonations/product/donatie/

Indiferent de cursa aleasă și de rezultat, toți alergătorii din Run for Children Team vor fi, cu siguranță, SUPEREROII copiilor.