09 iulie 2020

SEARA AVENTURILOR, ediția a VI-a

 

Pe 6 august 2020, ne întâlnim la o nouă ediție SEARA AVENTURILOR alături de Iulian Bercu. Va fi o ediție specială cu participarea a trei femei, care-și valorifică timpul prin acțiuni și senzații trăite la maxim. Vorbim despre Diana Mocanu, care a călătorit în peste 60 de țări ale lumii pentru a cunoaște oameni şi locuri noi, dar și secretele care îi ajută pe băștinași să aibă o viaţă armonioasă; Diana Arnaut – unica femeie din Moldova care participă la cele mai mari show-uri de mașini din China, face cascadorii și trece cu automobilul prin foc, și Natalia Lefter – maior în Armata Națională, pentru care experiența trăită în Africa, în calitate de pacificatoare militară în cadrul misiunilor ONU, a marcat-o profund și va rămâne pentru totdeauna în memoria ei.

Așadar, se pregătește o ediție cu multe informații utile și captivante. Deja puteți rezerva un locușor, contra unei donații de 120 de lei pe acest link, https://ccfmoldova.org/vbdonations/product/donatie/,  NEAPĂRAT cu mențiunea Seara Aventurilor. Chiar dacă ne vedem online, numărul persoanelor cu acces la eveniment este limitat.

În mod tradițional, Seara Aventurilor este organizată alături de Ambasadorul CCF Moldova – Iulian Bercu, care este o prezență permanentă, indiferent de formatul evenimentului. De fiecare dată invităm oameni minunați care ne ajută să facem lucruri frumoase împreună în numele copiilor. La această ediție, ne propunem să-l susținem pe Igor, un tânăr de 17 ani, crescut de 2 părinți de suflet.

Igor are nevoie de ajutorul nostru

Familia Popa este o familie modestă, dar respectată în comunitatea în care trăiește. Acum trei ani au devenit asistenți parentali profesioniști și au luat în îngrijire 2 băieți. Pe ambii, echipa noastră i-a cunoscut într-un internat din nordul țării, pe care ulterior l-am închis definitiv. Pentru acești adolescenți, cuplul Popa sunt părinții mult așteptați și visați. Copilăriile băieților sunt marcate de multe drame, neglijență și suferință. Ana și Nicu au reușit cu multă dragoste să le cicatrizeze rănile. Astăzi băieții au câte 17 ani.

Andrei a abslovit învățământul gimnazial și este determinat să îmbrățișeze o profesie. Vrea să devină instalator. Cu sprijinul echipei noastre, tânărul a studiat la școala din sat, învățând în baza unui plan educațional individual. A avut succese bune la învățătură, și-a făcut prieteni și se simte foarte bine în această familie.

Igor, însă, nu a putut frecventa școala. Este educat la domiciliu, din cauza dizabilității locomotorii de care suferă băiatul și care avansează nemilos de la an la an. Și cei 6 ani petrecuți la internat și-au lăsat amprenta asupra adolescentului. „Prima data când l-am întâlnit în internat, m-a marcat tristețea din ochii lui. Cel mai dureros moment a fost atunci când de sărbătorile de iarnă, l-am găsit singur în cameră, în fața geamului înghețat, cu o privire abătută. Toți colegii plecaseră. Unica lui alinare erau pozele pe care le făcea cu un aparat foto vechi. În câteva zile, el a reușit să facă 300 de fotografii, dar cu același peisaj, poarta internatului. Doar cana de pe pervaz se mai muta ba în dreapta, ba în stânga. Igor tare spera ca magia sărbătorilor îi va aduce și lui o familie. Atunci am luat decizia că-l luăm acasă”, ne-a mărturisit Ana, asistenta parentală.

În susținerea acestor copii, am fost alături de familia Popa pe tot parcursul perioadei de plasament, apoi de adaptare, oferind sprijin specializat, legal, psihologic, educațional, precum și sprijin material, acoperind din necesitățile primare ale copiilor.

Grupul sanitar – o necesitate stringentă

Într timp, băieții au crescut și-și fac planuri de viitor. Andrei susține că nu va uita niciodată tot binele pe care l-a primit aici, Acasă, iar Igor tare își dorește să fie de ajutor familiei. Ambii se implică mereu în tot ce pot.

O necesitate stringentă acum pentru familie este accesul lui Igor la un grup sanitar, special adaptat pentru el. Băiatul fiind mare deja, devine tot mai greu să folosească baia obișnuită din casă. Costurile estimate pentru aceste lucrări sunt de 15 000 lei, iar forța de muncă o vor oferi Nicu și Ana. Pentru ei este o sumă enormă, dar pentru noi toți, dacă ne unim forțele, este ceva realizabil.