17 noiembrie 2016

Seminar de fortificare a colaborării actorilor locali în ajutorarea familiilor vulnerabile cu copii

 

Chișinău, 17 noiembrie 2016 – Cca 30 de profesionisti in domeniul protectie copilului participa, timp de două zile, la un seminar menit sa-i ajute sa fortifice colaborarea dintre actorii locali din raioane pentru a imbunatati conditia familiilor si copiilor vulnerabili din comunitate. Evenimentul este organizat de CCF/HHC Moldova, in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeană.

La Seminarul ”Măsuri de protecție și intervenție în lucrul cu familiile cu copii în situație de risc. Valorificarea parteneriatelor locale” au fost invitați să participe specialiști în protecția copilului din direcțiile raionale de asistență socială și reprezentanți ai ONGurilor locale. Scopul evenimentului este de a fortifica colaborarea dintre actorii locali – autoritățile publice locale, asistenți sociali, medici, pedagogi, psihologi, poliție, procuratura, reprezentanți ai confesiunilor religioase, dar și reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale – cu scopul de a analiza politicile și discuta acțiunile menite să îmbunătățească condiția familiilor și copiilor din comunitate, cu accent sporit pe categoriile cele mai dezavantajate.

La seminar a fost reprezentanta Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Natalia Grapin, care au reiterat importanța cooperării în binele copiilor, în contextul Legii 140 de Protecție a Copiilor în situații de risc.

De asemenea, reprezentantul Delegației UE în RM, Iuliana Stratan a menționat că UE este gata și în continuare să acorde asistență în vederea consolidării capacității autorităților locale și a societății civile care muncesc în ajutorul familiilor vulnerabile cu copii.

Seminarul este organizat în cadrul proiectului „Consilidarea capacității societății civile pentru participarea incluzivă în societate a celor mai marginalizați părinți și copii” 2015-2017 implementat de CCF/HHC Moldova și finanțat de Uniunea Europeană.