20 septembrie 2021

Ultratriathlonista Ana Cazacu participă la competiția din Mexic, iar acest efort îl dedică unei familii cu șase copii, în risc de separare, asistată de CCF Moldova

Ultratriathlonista Ana Cazacu, numită, până în prezent, unica femeie de Fier din Republica Moldova, participă în aceste zile la Decaulratri Mexic. Ana Cazacu este, de asemenea, unica moldoveancă participantă la acest concurs.

Sportiva este în plină pregătire, urmează ca între 25 – 28 septembrie, timp de patru zile, să parcurgă zilnic distanța de IronMan: 3.8 km în înot, 180 km pedalare bicicletă și 42 km alergare.

În total, campioana noastră, va parcurge în patru zile: 15.2 km înot, 720 km bicicleta și 168 km alergare. Iar acest efort îl dedică familiei cu 6 copii, asistată de CCF Moldova, a căror mama este foarte bolnavă, iar sărăcia îi pune în risc de separare. Familia are nevoie de 116 000 lei pentru a repara cât de curând acoperișul casei.

„Sunt aici datorită susținerii partenerilor mei. Așa cum am fost eu ajutată, vreau la rândul meu să ajut și de această dată. Știu că alături de CCF Moldova pot contribui la schimbări adevărate în viețile copiilor. O putem face împreună”.

Exact acum un an, Ana zicea că tinde să-și realizeze un vis din copilărie și anume cel de a ajunge în America. Ajunsă acolo, recunoscătoare pentru privilegiul vieții, Ana nu poate să uite de alte vise și speranțe, cele ale copiilor afectați de multe vulnerabilități.

Pentru curajul Anei, prin care-și dorește să ofere o viață mai bună copiilor, vă invităm să donați accesând www.donatii.md.

În 2018 puterea determinării sale i-a adus titlul de „femeie de fier”, deși o cunoaștem o fire sensibilă și modestă, dar foarte muncitoare. Ana Cazacu este unica „Ironman” din țară și s-a ales cu acest premiu după ce a participat la o cursa internațională de triatlon din Tallinn.

Fiecare dintre noi avem o poveste, pe paginile CCF Moldova, găsim multe povești ale căror final îl putem împreună rescrie, tocmai din acest motiv Ana se implică alături de organizație în acțiuni de responsabilitate socială, oferind astfel încredere copiilor prin exemplul propriu și putere de a visa.