15 decembrie 2021

Un bilet cumpărat, un zâmbet de copil salvat

Cu fiecare bilet avia cumpărat de la Avigo, donezi 1 euro către CCF Moldova, pentru copii afectați de sărăcie. Sărăcia separă copiii de părinții lor și le fură dreptul la căldură, dragoste și protecție în familie.

Fiecare al 9-lea copil din țara noastră trăiește în sărăcie, iar fiecare al 5-lea – în sărăcie absolută.

În contextul crizei economice actuale, CCF Moldova își lărgește parteneriatele, pentru a ajuta copiii vulnerabili să nu ajungă în orfelinate.

În perioada 13 decembrie – 13 martie, Compania avia Avigo, va dona 1 euro de la fiecare bilet vândut online, în sprijinul programelor CCF Moldova.

Campanie socială de strângere de fonduri „Un bilet cumpărat, un zâmbet de copil salvat”  ține să accentueze necesitatea implicării în acțiuni de responsabilitate socială, precum și să informeze despre numărul mare de copii care riscă să fie separați de părinți și să ajungă în orfelinate, în contextul pandemiei și sărăciei extreme în care familiile vulnerabile se adâncesc.

„Menirea companiei noastre este să dăruiască emoții, or anume acel sentiment de fericire profundă îl primește fiecare din clienții noștri atunci când are biletul de avion în mână sau pe poșta electronică. Și pentru că „Sharing is Caring”, ne-am propus să transmitem mai departe aceste trăiri frumoase copiilor a căror vise nu au hotare. Împreună cu CCF Moldova, vrem să le dăruim zâmbete adevărate. Ce poate fi mai frumos de atât?”, declară Daria Liubinscaia, CEO Avigo.

Una din descoperirile ultimului deceniu în materie de psihologie și biologie evolutivă este că dezvoltarea copilului are loc doar în contextul unor relații afectuoase, iar pentru copii, în special cei mai mici, acest lucru se poate întâmpla doar în familie.

Locul fiecărui copil e în familie, fie în cea biologică, fie la rude sau chiar în familie străină, dar caldă și iubitoare. Orice, în afara contextului familial, este o situație ce poate produce traume și o încălcare a drepturilor copilului.

Misiunea CCF Moldova este să ajute familiile să rămână împreună, să se reunifice și să asigure un mediu familial pentru copiii cu care lucrăm.

„În 17 ani am susținut 6500 de copii, în fiecare an sprijinim circa 700 de copii și familiile lor.

Știm că putem ajuta mai mulți copii, știm că există loc de mai bine, dar pentru asta avem nevoie de parteneri și aliați, și resurse financiare suplimentare. Ne bucură mult gestul și ideea companiei Avigo. Cu siguranță vom ajunge la mai mulți copii și familii care au cel mai mult nevoie de sprijin. Eu aș alege întotdeauna o companie care prin activitatea sa investește în societate, în special în copii”, zice Liliana Rotaru, președinta CCF Moldova.