14 mai 2016

Ziua Europei 2016

 

Chișinău, 14 mai 2016 – De Ziua Europei, echipa CCF/HHC Moldova a participat activ în cadrul Orășelul European 2016. Cortul nostru a fost unul dintre cele mai aglomerate, maturii făcând coadă la materiale de vizibilitate, iar copiii – la ateliere de creație și face painting. Doritorii au putut câștiga tricouri, chipiuri sau pungi ecologice cu insemnele proiectului nostru contra unui simplu „like” la pagina de Facebook CCF/HHC Moldova.

Anul acesta Orășelul European s-a desfășurat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” și a avut ca scop promovarea valorilor europene și familiarizarea publicului cu proiectele și asistența oferită de UE pentru Republica Moldova. În cadrul acestei inițiative, CCF/HHC Moldova a pus la dispoziția publicului mai multe materiale informative despre proiectul “Consolidarea capacității societății civile pentru participarea incluzivă în societate a  celor mai marginalizați părinți și copii”, implementat de noi și finanțat de UE.

Proiectul “Consolidarea capacității societății civile pentru participarea incluzivă în societate a  celor mai marginalizați părinți și copii”, finanţat de Uniunea Europeană, îşi propune să consolideze capacitatea societăţii civile în promovarea drepturilor copilului şi să contribuie la reforma în sistemul de protecţie a copilului din Moldova. Recent, dezinstituţionalizarea a devenit o prioritate pentru Uniunea Europreană. În 2013, organizaţia HHC din Marea Britanie împreună cu Eurochild au lansat Campania “Deschidem uşile pentru copiii Europei” pentru a promova dezinstituţionalizarea. Campania a fost lansată în 12 ţări, inclusiv Moldova. O evaluare făcută în ianuarie 2014 arată că este nevoie de a dezvolta coaliţii de ONG-uri şi de a întări capacităţile lor, pentru a obţine progres în domeniul protecţiei drepturilor copilului şi pentru a permite participarea incluzivă a celor mai marginalizate grupuri.