Ajută-mă!

Ajută-mă

Cărărușa care duce spre apă

O zi de vineri ca multe altele. Dis-de-dimineață ne-am pornit spre Nisporeni, în vizită la familiile pe care le sprijinim

Ajută-mă

Fratele mai mare

Maxim are 26 de ani. El este fratele cel mai mare. Mai are două surori și doi frați mai mici. Mama lui Maxim și a celor patru frați și surori a decedat în anul 2020, iar despre tatăl acestora nu se știe prea multe. După această întâmplare, copiii au ajuns într-un centru de plasament.

Ajută-mă

Bunica Pavlina

Am ajuns la o portiță mică, de culoare verde. Imediat cum am coborât din transport, înaintea noastră venea doamna Pavlina. A fost la fântână să aducă o căldare cu apă. „Neapărat o să vă meargă bine, așa se spune când cineva îți vine în cale cu plinul”, a spus femeia, în timp ce ținea căldarea cu apă în mână. După asta s-a uitat cu blândețe la noi, iar lacrimile au început să-i umple ochii. „Ce bine că sunteți aici și ne ajutați”, a adăugat ea.

Ajută-mă

Un viitor mai bun pentru Dina și fetița ei

Cu un boț de om în brațe și cu privirea abătută, Dina ne aștepta cuminte la marginea patului din maternitate. Era indecisă și total neputincioasă. Așa am cunoscut-o pe tânăra mămică, de 29 ani, acum 2 săptămâni, atunci când am fost anunțați de asistentul social al maternității despre un nou caz de abandon.

Vor o altfel de viață pentru copii lor

În ciuda greutăților financiare, Elvira și Ion au mare grijă de căminul lor. Locuința este veche, dar curată. Copiii sunt mereu spălați, curat îmbrăcați și cu zâmbetul pe buze. Unicul venit al familiei provine din munca cu ziua a lui Ion, dar e prea puțin pentru aproape cinci suflete.

Ajută-mă

Studiile – unica șansă la un viitor mai bun pentru o tânără mamă și copilul ei

În acest an, Elena a absolvit liceul. Acest final a venit cu mai multe începuturi, iar cel care i-a schimbat radical viața este rolul de mamă. Da, Elena a devenit recent mamă, iar luna trecută a primit și confirmarea că a fost acceptată la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți. A ales să-și facă studiile în domeniul asistenței sociale, fiind convinsă că poate fi și ea de ajutor societății.

Independenți de sărăcie, susținem 270 copii

Dumitru, Ana, Mihai, Alina și Doina sunt cinci dintre cei 270 copii care au nevoie de sprijinul nostru. Dacă noi ne simțim vulnerabili în această perioadă de incertitudine și așteptăm să ne întoarcem la cum a fost înainte, Petru și Ana, părinții acestor 5 copii au căzut pradă disperării. 

Destinul copiilor ei depinde în totalitate de ea

Nicio femeie nu se gândește că atunci când își întemeiază o familie va ajunge la un moment dat să își crească copii singură. Aceste femei muncesc, iubesc și suferă pentru doi. În ciuda greutăților, Olga găsește puterea să lupte în ochii celor 5 copii ai săi cu vârstele cuprinse între 9 luni – 11 ani.

Fericirea în ochii unui copil

Pofta ei de viață pe cât de contagioasă, pe atât de inspirațională, te face să te întrebi cum se explică profunzimea gândurilor și maturitatea unui copil de doar 11 ani. Forța și determinarea de a învinge te poate lăsa perplex. Sorina este copilul pentru care fericirea rezidă într-o familie armonioasă, în curajul de a înfrunta greutățile și capacitatea de a te bucura de lucrurile mărunte.

De Crăciun, să-i asigurăm Violetei, dar și altor copii, o familie iubitoare!

Organizația Hope and Homes for Children, reprezentată în Republica Moldova de CCF, celebrează 25 de ani de la înființarea organizației. Vă mulțumim pentru suportul oferit. Implicarea voastră ne apropie tot mai mult de realizarea misiunii noastre – recunoașterea instituțiilor rezidențiale drept unele inacceptabile, astfel încât fiecare copil să beneficieze de șansa de a crește într-o familie iubitoare.

Copilării schilodite de sărăcie

Atunci când ar trebui să-i fie lumea mai dragă, iar viața copiilor mai dulce, Nina își rezumă existența la lupta pentru supraviețuire. La cei 30 de ani are cinci copiii care te cuceresc din prima cu privirile lor pătrunzătoare. Fericirea familiei, însă, este curmată fără milă de o sărăcie lucie.

Copiii, refugiul unui tată îndoliat

Soarta le-a răpit copiilor dragostea unei mame, iar soțului căsnicia fericită. Au trecut câteva luni de la trecerea în neființă a acesteia, dar durerea familiei rămâne a fi la fel de intensă. Drama, grijile și neajunsurile le-au dat lumea peste cap. Familia, însă, a găsit forța necesară să depășească, rând pe rând, încercările grele care îi tot încearcă.

Abonează-ți inima la fapte bune, devino patreonul CCF Moldova