Istorii de succes

Istorii de succes

„Nu putem aștepta. Schimbările nu vin de la sine”

Adriana este primul copil al familiei Andronache. La naștere, era un bebeluș tipic și nimic nu prevestea problemele care aveau să apară ulterior în dezvoltarea copilei. Pe la 2 ani și 6 luni, mama a fost atenționată să urmărească momentele de joacă ale copilului, dar și mai bine să apeleze la un psiholog pentru evaluarea fetiței.

Istorii de succes

Proiectele pro bono, empatia și frumosul

Însetată de frumos și noi cunoștințe, își propune să transpună bunul gust în fiecare proiect în care se implică. Voința de fier nu i-a știrbit din empatie, ba din contra, o determină să se implice în tot mai multe proiecte sociale. Ecaterina Pasicovschi este arhitectul-proiectant care a amenajat interiorul a două dintre sediile serviciilor sociale dezvoltate de CCF/HHC Moldova.

Istorii de succes

Acoperiș nou deasupra capului

Chiar și cele mai dificile sau irealizabile provocări pot fi depășite. Îngrijorările unei mame solitare s-au transformat în lacrimi de fericire. Lucrările de renovare a acoperișului casei în care locuiește împreună cu cei trei copii ai săi au fost definitivate. Oxana nu și-a imaginat că ceea ce i se părea un proiect ambițios și de lungă durată a devenit o realitate palpabilă.

Istorii de succes

O viață mai bună pentru copii

Liviu este unul dintre cei 27 de copii care astăzi se bucură de căldura unui cămin familial și asta grație banilor colectați de echipa Run for Children 2019. În cadrul celei de-a cincea ediții a Maratonului Internațional Chișinău au fost adunați 131 430 de lei. Suma de 42 500 de lei  a ajuns deja la acești copii drept suport în procesul de reintegrare în familie.

Istorii de succes

Grija pentru copil îi poate salva viitorul

Chipul senin al copilului, zâmbetele și chicotelile inocente, legătura deosebită dintre el și mamă nu te-ar duce cu gândul, nici pentru o clipă, la faptul că și-a petrecut primii ani din viață într-o instituție rezidențială. Chiar dacă internatele au schilodit numeroase copilării, nu au reușit însă să-i răpună pofta de viață, elanul și dragostea pentru oamenii care îl înconjoară. Denis este un copil care abia la șapte ani a revenit în brațele mamei sale.

Istorii de succes

I s-a oferit șansa unei copilării fericite

Destinul acestui copil a fost curmat de la o vârstă fragedă. La doar trei luni a ajuns între pereții reci ai unei case de copii. Mama pruncului suferea de dizabilitate mintală severă, care făcea imposibilă îngrijirea propriului copil.

Istorii de succes

Provocările i-au unit

Au trecut prin momente crunte, dar ochii plini de viață ai copiilor le-au dat puteri să le facă față. Soții Copceanu din raionul Criuleni își doresc să le ofere celor două fiice o viață lipsită de griji și neajunsuri, un trai decent și o copilărie fericită. 

Istorii de succes

„Știu că ea nu e mama mea, dar îmi place să-i zic mama”

Mai bine de un an, frații au fost separați unul de altul, aflându-se în instituții diferite, neștiind unul de existența altuia. CCF/HHC Moldova împreună cu autoritatea tutelară responsabilă au încercat să le găsească micuților o familie de asistenți parentali profesioniști, care să le ofere copiilor dragoste, stabilitate și șansa la o copilărie adevărată

Istorii de succes

Și-au recuperat copiii

„Ne vrem copiii lângă noi, acasă. Nu ne dorim să mai repetăm vreodată experiența prin care am trecut. Regretăm. Acum încercăm să recuperăm timpul pierdut.”

Istorii de succes

A avut curajul să-și schimbe viața

A pus capăt violenței din familia lor. Zilele când erau nevoiți să o ia la fugă de frică să nu fie bătuți cu bestialitate au rămas în trecut. Astăzi, urmărește fericită zâmbetele inocente ale copiilor, jocurile lor nestingherite, dragostea cu care îngrijesc unul de celălalt. Povestea Elenei, mamă a cinci copiii, este un adevărat act de curaj.

Istorii de succes

Încurajați să-și urmeze visele

Au trăit experiența tragică a multor copii în situații de risc, dar spre deosebire de alții, se bucură de un prezent fericit. În primii săi ani, s-au abătut peste ei atâtea nenorociri, câte unii dintre noi nu ajung să cunoască o viață întreagă. Le-a fost mutilată copilăria, dar nu și viitorul. Și asta pentru că au o familie, care le oferă toată dragostea de care are nevoie un copil.

Abonează-ți inima la fapte bune, devino patreonul CCF Moldova