Happy envelopes

 

 

Happy Envelopes este altă acțiune prin care tu și colegii tăi puteți contribui la bunăstarea copiilor din medii defavorizate.
Responsabilitatea față de copii nu poate fi amânată. Niciun copil nu-și alege mediul unde să se nască, însă noi avem alegerea de a-i ajuta pe cei aflați în nevoi.
Anual asistăm 800 de copii și familiile lor, dintre care 400 sunt cazuri noi. Lunar avem intervenții multiple, urmărind soluții pe termen lung care să îi ajute pe părinți să devină independenți și mult mai responsabili. Achităm chirii pentru cei rămași pe drumuri; reabilităm case în care supravețuiesc cei mici; documentăm copiii și, uneori, chiar generații întregi; elaborăm demersuri pentru obținerea de statut în diferite situații fie casă, bunuri, dar prioritar luptăm pentru statutul copilului; asistăm familiile pentru facilitare și racordarea la utilitățile de bază, electricitate, apă, încălzire; ne implicăm în tot ce ține de educație, incluziune și acces la servicii sociale și beneficii de stat. Consiliem și îndrumăm părinții, discutăm și ascultăm ce ne spun copiii, colaborăm cu autoritățile și ne oferim asistența tehnică instituțiilor relevante din domeniu.
Toate reușitele echipei noastre le împărtășim și atribuim persoanelor, donatorilor și finanțatorilor care ne susțin.

 

 

 

Ne-am gândit mereu cum să promovăm acțiuni accesibile și comode pentru implicarea oamenilor, angajaților, companiilor în acțiuni de responsabilitate socială.
Happy Envelopes este una dintre aceste acțiuni. Tot ce trebuie să faceți sunt doar câțiva pași simpli, dar ingredientul principal rămâne a fi spiritul de echipă, solidaritatea umană și bunătatea.

 

 

Pentru început:

  • identificați peretele din oficiu care va fi purtătorul mesajelor generoase;
  • anunțați-ne câte plicuri sunt necesare, în dependență de numărul doritorilor de a participa la această acțiune;
  • atârnați plicurile colorate, livrate de noi și însoțite de cauza susținută;
  • anunțați colegii că urmează o mobilizare și strângere de fonduri pentru cauza anunțată de CCF Moldova, pe o anumită perioadă (ar fi bine să setați 7 zile penrtu acțiune).
  • dați startul acțiunii, iar angajații vor lăsa în plicuri mesaje și donații (suma donației este la discreția fiecăruia).

La final, suma totală este anunțată întregei echipe, iar compania poate dubla sau chiar tripla suma, încurajând astfel acțiunile de responsabilitate socială a angajaților și contribuind la o cauză umanitară. Ulterior, CCF Moldova vă va informa cum a fost utilizat sprijinul oferit.

Vă asigurăm ca e un efort mic pentru un zâmbet mare și șansa copiiilor de a crește ACASĂ.