Oferim și primim în inimi Crăciunul!

 

Desenele copiilor din programele CCF/HHC Moldova pot deveni cărțile poștale procurate pentru cei la care te gândești cu drag de Sărbători. Deja avem o tradiție prin care vă oferim posibilitatea să contribuiți la bunăstarea copiilor afectați de sărăcie, iar la rândul DVS., primiți căldura și emoțiile transmise de ei prin desenele lor sincere, așternute cu străduință. Procurând aceste cărți poștale, oferiți doar zâmbete. Ce poate fi mai potrivit pentru un Crăciun magic?

 

Gheorghe

De câteva luni încoace, desenele lui Gheorghiță au prins culoare, exact ca și copilăria lui, de care se bucură acum într-o familie adevărată. Gheorghiță și fratele său Ionuț au trecut prin drama abandonului, dar și a despărțirii, fiind plasați în internate diferite mai bine de un an. Destinul i-a reunit, oferindu-le dragostea și grija unui Asistent Parental Profesionist.  Acum Gheorghiță si fratele său mai mic sunt fericiți. Au un loc căruia îi spun Acasă și un suflet drag căruia îi spun mama Natașa.

 

 

Maia

S-a născut cu surditate profundă. Când avea doar 2 ani, fiind constrânși de situație, părinții au decis să o plaseze la Casa de copii din nordul țării. Timp de alți doi ani, pe care copila i-a petrecut în plasament, starea ei nu s-a ameliorat. În instituție fetița a fost afectată și emoțional, despărțirea de părinți ștergându-i zâmbetul de pe chip. În 2016, i-am ajutat pe părinți să o readucă acasă, aici unde poate simți afecțiunea și grija părintească, atât de necesare pentru reabilitarea fetei. Din toamna acestui an, Maia a început să frecventeze școala din sat și-i place să fie acolo, alături de ceilalți copii. Face progrese vizibile, a început să rostească mai multe cuvinte și deslușește cu ușurință vocea mamei.

 

 Tinca

Empatia nu are vârstă și, la doar 10 ani, Tinca a rămas înduioșată de poveștile de viață ale copiilor care sunt lipsiți de dragostea părintească. Transpune emoțiile pe care le are pe hârtie, oferind astfel mai multă culoare vieții lor. Prin creațiile sale, fetița încearcă să transmită dragoste și căldură fiecărui copil. Poate că acum, Magia Sărbătorilor va face într-adevăr miracole, astfel ca „fiecare copil să aibă o mamă!”

 

 

 

 

Daniil

Din cauza dizabilității de auz înnăscute, Daniil și fratele său mai mic riscau să ajungă într-o instituție specializată. Pentru a evita acest lucru, am fost alături de familia lor în momentele în care grijile și frământările degenerau în disperare. Le-am oferit sprijinul necesar pentru ca ambii copii să-și trăiască fericit copilăria, alături de părinți. Acum, starea lui Daniil s-a îmbunătățit. Băiatul frecventează școala din comună, învață a vorbi și a deosebi sunetele. Părinții îi sunt alături, iar dragostea și încurajarea lor contribuie, fără nicio îndoială, la procesul de recuperare a fiului lor. Nu știe, încă, suficiente cuvinte, dar Daniil își exprimă sentimentele prin culorile din picturi.

 

 

Ionuț

Este unul dintre sutele de copii care risca să ajungă la internat din cauza sărăciei și patimii pentru alcool a mamei sale. Susținut prin programul de prevenție CCF/HHC Moldova, băiatul și sora sa reușesc să rămână împreună într-o familie de asistență parentală profesionistă. Aici sunt în siguranță înconjurați de oameni iubitori, care le poartă de grijă, îi apreciază și îi susțin să-și descopere potențialul. În așa fel, Ionuț și-a descoperit pasiunea pentru pictură.

 

 

 

 

Ioana

Timp de 8 ani, Ioana și surorile sale mai mici au trăit private de afecțiune și atenție individuală, într-un internat depersonalizat și o atmosferă tristă. Au reușit să treacă prin toate acestea doar cu speranța de la o zi la alta în așteptarea unei familii. De mai bine de un an, speranța lor a devenit realitate. Sunt împreună și se bucură de siguranța unei familii!

 

 

 

 

Mihai

Este primul copil al familiei, s-a născut în Italia, din acest motiv i se mai spune și Michele. O fire activă, pasionat de activități sportive și pictură.
Odată ajunși în Moldova au scăpat de o viață trăită în abuz, însă aici ajung urmariți de sărăcie și riscul de separare. Nu aveau pe nimeni care să-i susțină, mama sa fiind orfană de la 12 ani. Grație suportului CCF/HHC, Mihai rămâne alături de mama sa și ceilalți 4 frați. Acum el visează să devină campion mondial la lupte greco-romane.

 

 

 

 

Veruța

Am cunoscut-o într-un moment de cotitură din viața ei. Din cauza neglijenței parinților risca să ajungă la internat. Cu sprijinul nostru, astăzi, are o nouă familie, unde este tratată cu dragoste și grijă, iar aceste emoții noi o ajută să uite de frigul, foamea și momentele de abuz din copilărie. Familia asistentului parental este mediul prielnic unde Veruța a cunoscut cu adevărat ce înseamnă sprijinul și grija părintească.

 

 

 

 

 

În acest an, avem opt modele, dintre care patru sunt noi. Puteți alege unul dintre desene, după care să ne comunicați mesajul pe care doriți să-l transmiteți, logo-ul (în cazul companiilor) și, în final, numărul de cărți poștale solicitat. Cu o donație de 40 de lei per felicitare, ajutați un copil să rămână alături de familia sa.

Desenele sunt realizate de copiii pe care CCF/HHC Moldova i-a ajutat să revină ACASĂ sau i-a susținut să rămână alături de cei dragi.