28 noiembrie 2019

De Crăciun, să-i asigurăm Violetei, dar și altor copii, o familie iubitoare!

Organizația Hope and Homes for Children, reprezentată în Republica Moldova de CCF, celebrează 25 de ani de la înființarea organizației. Vă mulțumim pentru suportul oferit. Implicarea voastră ne apropie tot mai mult de realizarea misiunii noastre – recunoașterea instituțiilor rezidențiale drept unele inacceptabile, astfel încât fiecare copil să beneficieze de șansa de a crește într-o familie iubitoare.

 

Crăciunul din acest an va fi unul deosebit pentru Violeta, îl va petrece într-o familie, iubitoare și grijulie, nu între pereții sterili ai unei instituții rezidențiale. Sărăcia, însă, rămâne a fi o amenințare pentru viitorul lor. Este imperativ ca CCF Moldova, în colaborare cu HHC UK, să sprijine în continuare această familie prin a-și asigura un trai decent și sigur, încât să prevină riscul sepării Violetei și a fratelul său mai mic de familia lor.

Orice contribuție pe care ești dispus să o faci o va ajuta pe Violeta, dar și pe alți copii din întreaga lume să rămână într-o familie afectuoasă, cât mai departe de consecințele nefaste ale  instituțiilor rezidențiale.

Violeta trebuie să rămână alături de familia ei

Acum o lună, când am vizitat-o, Violeta ținea morțiș să ne cânte o piesă despre un lup care stătea la pândă să vâneze un iepuraș. Să recunoaștem, acest lup se afă după ușa familiei Violetei, deghizat în straie de sărăcie, amenințând să-i distrugă familia.

Șomajul reprezintă o problemă gravă în mediul rural din Moldova, acolo unde trăiește familia ei. Părinții, Maria și Valentin, încearcă din răsputeri, să lupte cu sărăcia în singura odaie locuibilă din casa lor modestă. Când tavanul era pe punctul de a se prăbuși, soții nu și-au permis luxul de a-l repara.

În lipsa unui loc sigur și cald unde ar înnopta, Violeta și fratele ei Pavel riscau să ajungă într-o instituție rezidențială, lăsați să supraviețuiască acolo de unii singuri, fără o familie care să-i iubească.

Datorită susținerii oferite, CCF Moldova, cu suportul HHC UK, a ajutat familia Violetei, ajutându-i să identifice o soluție pentru criza iminentă în care se aflau. Le-au fost oferite materiale de construcție, pe care Valentin le-a utilizat în reparația acoperișului. Totodată, familia a reușit să obțină un venit mic, dar regulat, pe care ar putea miza.

Contribuția voastră a fost una importantă pentru munca realizată de CCF Moldova, cu suportul HHC UK. Astfel, familia a găsit o cale de scăpare, dar viața lor se reduce la o luptă zilnică cu sărăcia.

 

Familia Violetei încă mai are nevoie de ajutorul vostru pentru a-și acoperi necesitățile primare cum ar fi mobila, așternuturile, hainele groase de iarnă și mâncare, toate primordiale pentru ca această familie să rămână împreună. Fără ajutorul vostru, Violeta ar fi sărbătorit Crăciunul într-o instituție rezidențială, departe de familia ei. În schimb, ea se bucură de o familie iubitoare și grijulie. Efortul nostru comun și continuu este unul vital ca acest copil să rămână acolo unde este cu adevărat fericit.

Cu un singur click poți ajuta această familie. Donează aici.

Sursa: hopeandhomes.org