10 mai 2016

O mamă cu doi copii riscă să ajungă în stradă

 

O mamă cu doi băieți gemeni din orașul Drochia riscă să ajungă în stradă în orice moment, din cauza faptului că locuința în care stau nu le aparține. Proprietarul casei este o rudă, care le-a permis să locuiască temporar în casă. Totuși, familia are urgentă nevoie de un acoperiș deasupra capului.

Mama celor doi băieți gemeni a lucrat multă vreme în Rusia, în domeniul construcțiilor. În tot acest timp, copii ei au fost trimiși de către bunică la internatul din Ocnița. Chiar dacă bunica îi iubea nespus de mult, nu avea altă ieșire din situația creată.

La început, băieții plângeau și o rugau pe bunică să-i ia acasă, dar educatorii o încurajau pe aceasta să îi lase acolo, spunându-i că se vor deprinde și nu vor mai plânge. Așa au stat copiii un an la acest internat, până când bunica nu a mai putut rezista și și-a luat nepoțeii în casa ei sărăcăcioasă.

Ambii copii au zece ani și sunt de mare ajutor în casă. Bunica, pe lângă toate grijile bătrâneții, are remușcări adânci legați de faptul că acești minunați nepoței au cunoscut ce înseamnă viața în internat.

Cei doi băieți sunt veseli și au vise mărețe, deși sunt gemeni, au aspirații total diferite: unul preferă să citească și să meargă regulat la școală, unde obține rezultate frumoase. Celălalt preferă să muncească fizic: să ajute prin gospodărie la tăiatul lemnelor, la făcut ordine în curte și grădină.

Mama celor doi copii nu a avut o viață foarte ușoară în Rusia. De multe ori a fost lăsată fără de bani și a trăit în condiții mizerabile. Când a realizat că nu câștigă prea mult, a decis să revină acasă. Cei doi băieței ai ei au fost lipsiți de sprijinul unui tată, care i-a abandonat la naștere și s-a recăsătorit, iar acum ea nu le poate oferi afecțiunea și dragostea de mamă, pentru că este departe.

Acum, această mama își caută disperată un loc de muncă stabil pentru că lucrează zilier prin sat, dar asta este foarte puțin pentru a putea face față cerințelor copiilor ei.

Familia are nevoie urgent de un acoperiș deasupra capului.

În comuna în care locuiește pe moment, o casă costă aproximativ 5000 de euro, totuși, familia este gata să se mute în altă localitate, doar dacă mama își va găsi de lucru prin apropiere.

Dacă doriți să ajutați această familie, apelați la CCF Moldova. Orice donație este binevenită: băiețeii au nevoie de cărți, jucării, biciclete etc.

În data de 16 aprilie 2015, copii au fost vizitați de partenerii noștri Suflet Generos, care le-au adus copiilor multe bucurii.

Vă mulțumim pentru ajutor!

NOTĂ: Aceste fotografii au fost făcute de organizația Suflet Generos. Mulțumim pentru ajutor.

Veronica Donciu, asistent social CCF Moldova