13 noiembrie 2019

Strâmtorate de neajunsuri, dar împreună

 

Și-a asumat rolul de părinte de la o vârstă fragedă. Atunci când copilăria ar fi trebuit să-i fie mai dulce, soarta i-a devenit mai cruntă. La doar 16 ani, Tatiana ținea în brațe copilul căruia i-a dat naștere. Fără o familie alături sau oameni dispuși să-i ofere o mână de ajutor, fără un adăpost, bani și abilități necesare pentru a răzbi, viitorul ei și al copilei era unul incert.

Tânăra, aflată în pragul deznădejii, a ajuns în Centrul Maternal din Bălți, unde a locuit mai bine de un an, împreună cu fetița ei. Ulterior, ele au fost transferate la centrul de plasament din același raion, unde au locuit până tânăra mamă a atins vârsta majoratului. Odată ce au părăsit instituția, tânăra mămică și copilul ei au fost adăpostite de rudele mamei ei. După câteva luni, Tatiana a hotărât să revină în casa bunicii ei, acolo unde traiul poate fi catalogat drept o luptă de supraviețuire, acolo unde doar dragostea mișcă lucrurile din loc.

Destine care au nevoie de ajutor

La cei 18 ani, Tatiana are o fetiță de doi ani, pe care o crește împreună cu bunica ei. Strâmtorată de neajunsurile care nu încetează să tot apară, familia abia reușește să facă față provocărilor. Nu pot miza decât pe indemnizațiile sociale lunare și, ocazional, pe remunerările pentru munca prestată în gospodăriile sătenilor. Tatăl copilului nu și-a asumat responsabilitățile unui părinte. Mai mult de atât, acesta este anchetat pentru întreținerea relațiilor sexuale cu o minoră, deși era și el minor atunci.

Mama Tatianei a fost lipsită de drepturile părintești, iar trei dintre copiii ei, cu excepția mezinului și a Tatianei, au ajuns într-o instituție rezidențială. Tânăra își dorește să răzbească. A devenit o mamă grijulie și responsabilă. Cu un copil în brațe, a reușit să absolvească școala profesională. Greutățile nu o sperie. Știe că munca și dragostea pentru copil îi vor oferi un viitor. Zâmbetul acestuia, neatins de situația precară și sărăcia lucie, e ceea ce o determină să lupte în continuare.

 

Campania de Crăciun “Leru-i ler cu toți acasă”

Pe lângă strictul necesar, pe care îl obțin cu greu, și locuința în care se adăpostește mica familie are nevoie de reparație. Deși din punct de vedere financiar investiția nu pare atât de mare, totuși, pentru tânăra mamă, este practic imposibil să obțină suma necesară. Tu poți fi cel care ajută ca pereții să le devină mai primitori, iar condițiile de trai să fie adaptate necesităților copilului. Poți ajuta această familie, procurând articole decorative în magazinele Global Store în perioada 1 noiembrie – 25 decembrie. Campania “Leru-i ler cu toți acasă” vine să ofere suport acestei familii și prin urmare un Crăciun magic. Puteți ajuta această familie și prin intermediul donațiilor on-line.