Sprijinirea acțiunilor WASH (apă, salubritate și igienă), fortificarea cunoștințelor și abilităților managerilor și cadrelor didactice din școli și instituții rezidențiale cu privire la prevenirea COVID-19 și a bolilor infecțioase

 • Cum poți susține copilul tău în contextul pandemiei COVID-19?

  O școală sigură pentru toți copiii. Chiar dacă educația pe timp de pandemie impune noi provocări, respectând măsurile de precauție, copiii și adulții se pot proteja de COVID-19. Profesorii și părinții vor avea grijă ca toți copiii să se simtă protejați, înțeleși și susținuți.

 • Ce trebuie sa cunoască copiii când revin la școală?

  Educație în siguranță pe timp de pandemie. Copiii pot fi protejați de infectarea cu noul coronavirus în mediul școlar, doar dacă respectă măsurile de precauție. Procesul educațional poate continua în condiții sigure, dar fiecare ar trebui să țină cont de recomandările specialiștilor

 • Sfaturi pentru profesori

  Întrebări și răspunsuri utile pentru profesori, în contextul pandemiei cu COVID-19. Mergem la școală în siguranță maximă.

Intervenție de urgență și sprijin în perioada post-COVID-19

 • Despre proiect

  COVID-19 a afectat cel mai mult familiile deja vulnerabile. De rând cu criza medicală și sanitară în Moldova, pandemia a acutizat criza umanitară care aduce o creștere semnificativă a numărului persoanelor care trăiesc la limita sărăciei.

 • Rezultatele proiectului

  În perioada iulie-decembrie 2020, prin intermediul proiectului „Sprijin copiilor și familiilor în depășirea crizei COVID-19”, Inițiativa Comunitară BERD a contribuit la eforturile organizației CCF Moldova și HHC UK de a suține 424 de copii din 140 de familii extrem de vulnerabile, din diverse regiuni ale țării.

Proiectul „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”

Proiectul „Innovation for donation in the new COVID reality”

 

 

 

 • Despre proiect

  Adaptarea la noua realitate COVID-19, a determinat organizația să-și redirecționeze eforturile de colectare de fonduri către mediul online și să opereze, în principal, în mediul digital. Prin dezvoltarea portalului www.donatii.md, oferim oportunități de implicare comunitară și de consolidare a spiritului civic și solidaritate socială în Republica Moldova. Cetățenilor li se propun modalități accesibile și sigure de a contribui la ajutorarea celor mai vulnerabile pături sociale din țară, și anume a copiilor, care se află în risc iminent de separare de familie din cauza sărăciei.

Proiectul „Model integrat pe intervenții pentru incluziunea copiilor cu dizabilități severe din raionul Sângerei”

 • Despre proiect

  Vulnerabilitatea copiilor cu deficiențe severe rămâne a fi o adevărată provocare pentru Republica Moldova. În condițiile unei colaborări intersectoriale insuficiente, a serviciilor sociale inaccesibile tuturor, incluziunea acestor copii pe diverse filiere impune o serie de consecințe, dar și de schimbări care cer a fi implementate cât mai curând posibil.

 • Servicii specializate de înaltă calificare copiilor cu dizabilități severe

  Copiii cu dizabilități severe din raionul Sîngerei vor avea acces la servicii specializate de asistență și incluziune. Instrucțiunea privind colaborarea intersectorială pentru identificarea, evaluarea, asistența, colectarea de date și raportarea situației acestor copii urmează a fi implementată în trei localități din raion în următoarele opt luni.

 • Expert în incluziune: “Copiii cu dizabilități severe ajung prea târziu în vizorul serviciilor”

  Mulți copii cu dizabilități severe rămân în afara serviciilor comunitare. Unii dintre ei sunt asistați insuficient sau nu beneficiază de servicii specializate ce li se cuvin. Prin urmare, un număr redus de copii cu dizabilități severe ajung să fie integrați în comunitatea din care fac parte, susține Viorica Cojocaru, expert în incluziune cu 20 de ani de experiență, coordonator în proiectul „Model integrat pe intervenții pentru incluziunea copiilor cu dizabilități severe din raionul Sângerei”, implementat de CCF Moldova.

Proiectul „Puternici prin diversitate – aplicarea Indexului Incluziunii”

 • Despre proiect

  Proiectul “Puternici prin diversitate – aplicarea indexului incluziunii” a fost lansat. În următoarele luni, 14 școli din raioanele Sângerei și Strășeni vor beneficia de suportul specialiștilor în promovarea valorilor incluzive și transformarea mediului școlar în comunități prietenoase copiilor. De pe urma proiectului vor beneficia aproximativ 1500 de copii din cele 14 școli selectate.

 • Noutăți

  Echipa CCF/HHC Moldova a anunțat concurs deschis pentru școli în vederea participări în cadrul proiectului “Puternici prin diversitate – aplicarea Indexului Incluziunii”. Reprezentanții instituțiilor de învățământ din raioanele Sângerei și Strășeni au salutat inițiativa.

 • Primele școli, selectate

  Au fost selectate primele șapte școli pentru proiectul „Puternici prin diversitate-aplicarea indexului incluziunii”. Profesorii din instituțiile de învățământ din raionul Strășeni au participat la ședința de prezentare a proiectului și au setat planul comun de acțiuni pentru întreaga durată a acestuia.

 • Profesor: “Noi, profesorii, suntem cei care ar trebui să pornească schimbarea”

  „Fiecare copil are nevoie de o abordare individuală. Ar trebuie să le oferim copiilor condițiile necesare pentru a se dezvolta, pentru a crește într-o societate sănătoasă, pentru a deprinde abilitățile necesare ca să facă față tuturor provocărilor.” Declarația îi aparține Oxanei Petraru, profesoară de limbă engleză al liceului „Olimp” din orașul Sângerei.

Proiectul ”Incluziunea copiilor cu dificultăți de auz în învățământul general”

 

 

 • Despre proiect

  În perioada iunie 2018 – mai 2019, organizația CCF Moldova susținută financiar de Ambasada Finlandei la București,  va realiza proiectul ”Incluziunea copiilor cu dificultăți de auz în învățământul general” .

 • O ușă spre lumea sunetelor

  O ușă spre lumea sunetului – asta încercăm să creăm pentru 26 de copii cu surditate din 14 raioane. Cu unii lucrăm din 2016, alți copii au fost referiți de specialiști chiar în vara lui 2018.

Proiectul ”Suport pentru incluziunea educațională a copiilor cu dizabilități severe din raionul Sângerei”

 • Despre proiect

  Proiectul ”Suport pentru incluziunea educațională a copiilor cu dizabilități severe din raionul Sângerei” vine în sprijinul Programului de Dezvoltare a Educației Incluzive 2011-2020 și Codul Educației, potrivit cărora toți copiii trebuie să aibă acces la educație

 • Live-stream

  Unele dizabilități grave sunt mai greu de diagnosticat. Iată de ce pentru a nu pierde ani prețioși din viața copilului cu nevoi speciale, vă invităm la discuția on-line în care specialiștii ne vor ghida la ce servicii putem apela pentru a accelera acest proces și a ne concentra pe reabilitarea copilului.

 • Testimoniale

  Actorii implicați în incluziunea educațională a copiilor cu dizabilități severe își expun părerea referitor la cât de important este să le oferi acestor copii sprijin și să îi încurajezi. Incluziunea presupune acceptare, încadrare și toleranță.