În perioada 21 – 22 iulie 2022, Organizația Copil, Comunitate, Familie a desfășurat un seminar de formare privind „Prevenirea și combaterea violenței împotriva copilului”. Seminarul a fost adresat asistenților sociali din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.
„În contextul implementării acțiunilor de consolidare a capacității specialiștilor din domeniu, CCF Moldova, în cadrul Proiectului HOPE – Abordarea holistică a protecției copilului în Moldova, a elaborat două curricule și suporturi de curs în domeniul prevenirii tuturor formelor de violență împotriva copilului pentru specialiștii din sistemul educațional și din domeniul asistenței sociale.
Seminarul destinat asistenților sociali a reflectat bunele practici în implementarea mecanismului intersectorial de colaborare pentru prevenirea violenței, delimitarea tipurilor și formelor violenței împotriva copilului și a modalităților de intervenție, cooperarea cu alte instituții și organizații în scopul prevenirii violenței și intervenției în cazurile de abuz”, a precizat Livia Marginean, manager de programe CCF Moldova.

Proiectul este implementat în următoarele localități: Nisporeni, Cimișlia, Anenii Noi, Strășeni, Chișinău. La seminarul din 21 – 22 iulie au participat 23 de asistenți sociali din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.
„Subiectul privind prevenirea și combaterea violenței este întotdeauna necesar de dezbătut, este un segment care nu trebuie să existe, dar din păcate există. Acest subiect trebuie mereu să-l avem pe masă ca pe unul primordial și să facem tot posibilul ca să prevenim acest fenomen, să informăm societatea și în calitate de specialiști să știm cum să acționăm cât mai corect”, a declarat Anna Bezobrazova, Șefa secției prevenirea separării de familie, din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului din mun. Chișinău.

„Chiar dacă acest subiect este frecvent discutat, întotdeauna sunt binevenite aceste seminare. Cred că avem mult de lucru la aspectul privind prevenirea violenței, pentru că, din păcate, noi de multe ori lucrăm când deja a apărut un caz de violență”, a menționat Serghei Plotnic, asistent social din cadrul Direcției Protecția Drepturilor Copilului, sectorul Ciocana.
Proiectul este implementat de către Caritas Austria prin intermediul partenerilor săi din Moldova: CCF Moldova, Regina Pacis și Diaconia, și este finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria.
