Suportul partenerilor CCF/HHC Moldova schimbă vieți

 

Provocările, grijile, dar și problemele pierd din intensitate atunci când ești susținut. Partenerii și prietenii CCF/HHC Moldova au reușit să facă o schimbare în viața familiei Ceucari. Banii colectați în urma celei de-a doua ediții a Serii Aventurilor alături de Iulian Bercu au fost folosiți pentru a renova casa în care locuiesc zece suflete.

 

Necesitățile nu contenesc să apară, dar unele dintre ele nu suportă amânare. Acoperișul casei era pe punctul de a se prăbuși. Ploaia din casă nu putea decât să distrugă și mai mult una dintre camere, care era și așa într-o stare deplorabilă. În timp ce aceasta zăcea în paragină, membrii familiei erau constrânși să se înghesuie în două odăi, renovate anterior de ei.

Seara Aventurilor, dedicată unei cauze nobile

Dedicația soților Ceucari, dar și încăpățânarea de a acoperi toate necesitățile i-au adus în vizorul evenimentului Seara Aventurilor alături de Iulian Bercu. Speakerii ediției au dedicat discursurile acestei familiei. Maratonista Ana Gancearuc a povestit despre cursele la care a luat parte, cum își depășește limitele, dar și de ce o face. Alecsander Podolski a descris aventurile pe care le trăiește alături de alți tineri în cadrul proiectului “We Go”, dar și cum acestea îi modelează personalitatea. Despre călătorii a vorbit și omul de afaceri Corneliu Său, care a împărtășit publicului impresiile cu care se alege în urma fiecărei călătorii sau expediții.

 

Parteneriate dezvoltate de dragul copiilor

Seara a luat formatul unei întâlniri între amici. Succesul evenimentului se datorează și partenerilor organizației, care ne-au fost alături în cadrul mai multor evenimente și acțiuni lansate de CCF/HHC Moldova. O altă companie care s-a alăturat cauzei evenimentului este Bau Construct. Reprezentanții acesteia ne-au au oferit o parte din materiale de construcție pentru realizarea lucrărilor.

În urma evenimentului s-au adunat 34 mii lei. Tatăl celor opt copii și-a luat angajamentul să asigure bunul mers al procesului, dar și să achite meșterii angajați. După trei luni de muncă asiduă, familia se poate bucura de încă o cameră amenajată corespunzător pentru copiii lor. Soții Ceucari au ținut morțiș să mulțumească partenerilor CCF/HHC Moldova pentru suportul oferit în renovarea odăii.

 

CCF/HHC Moldova monitorizează cazul

Familia Ceucari a ajuns în vizorul CCF/HHC Moldova în primăvara acestui an după ce Serviciul de asistență psihopedagogică din raionul Cahul a solicitat intervenția organizației în procesul de reabilitare a unuia dintre feciori. Sandu, care are doar nouă ani, a fost diagnosticat cu deficiență severă de auz.

 

 

Organizația a oferit asistență metodologică cadrelor didactice care lucrează cu acest copil, au elaborat planul educațional individual și au stabilit acțiunile întreprinse pe parcursul reabilitării acestuia, care urmează a fi una intensă. Mai multe informații despre familia Ceucari o puteți afla citind povestea lor sau urmărind clipul video.