Gala Generozității

 

Gala Generozității este un eveniment de socializare și pledoarie, ce adună nume notorii, personalități remarcante, dar și oameni simpli mărinimoși și cu spirit generos. Alături de gazda acestui eveniment, de fiecare dată este Patronul, Valentina Nafornița.

În fiecare an CCF/HHC Moldova alături de Patronul nostru – Valentina Nafornița, celebrează Generozitatea printr-un eveniment social Gala Generozității.

Acțiunea este dedicate susținerei cauzei CCF Moldova – un mediu familial sigur și protejat pentru fiecare copil, unde suntem onorați cu prezența susținătorilor, a tuturor persoanelor ce-și doresc să contribuie la fericirea copiilor lipsiți de dragostea părintească.

Fiecare ediție vine cu noi surprize pentru participanți, dar și organizatori care an de an au alături noi și noi prieteni pentru acest faimos și unic eveniment.

Prima ediție a Galei Generozității s-a desfășurat în primăvara anului 2014, exact în primăvara celor 10 ani de activitate CCF Moldova (10 ani alături de copiii Moldovei și 20 de ani pentru HHC Marea Britanie care activează în Europa Centrală şi de Est şi Africa) la care au participat Vicepreşedinta Parlamentului  Liliana PalihoviciMargareta Timofti, soţia Preşedintelui Republicii Moldova;  Petru Lucinschi, cel de-al doilea Preşedinte al ţării, Maia Sandu, Ministrul Educaţiei; Monica Babuc, Ministrul Culturii; Dorin Recean, Ministrul Afacerilor Interne, Philip David Batson, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova;

Am fost surprinși și de prezența și discursul fondatorului Hope and Homes for Children Marea Britanie – Mark Cook. Care a venit din Marea Britanie pentru a fi alături de întreaga echipă pentru a mulțumi Valentinei Nafornița pentru susținere, precum și pentru a mulțimi tuturor participanților.

Discursul său emoționant a copleșit publicul, Mark Cook  a părăsit armata în 1993, după experienţa trăită în războiul din Balcani, când a fost comandant al contingentului britanic din cadrul Naţiunilor Unite. El şi soţia lui, Caroline, au pus bazele Hope and Homes for Children în 1994 pentru a oferi case orfanilor de război sau celor rămaşi fără părinţi în urma dezastrelor. Ideea lor iniţială a fost de a repara sau construi orfelinate pentru a le oferi siguranţă acestor copii, dar au realizat curând că aceştia aveau nevoie de dragostea unei familii adevărate, mai mult decât orice. Și de aici misiunea Hope and Homes for Children a pornit calea de a oferi speranţă celor mai săraci copii din lume – celor orfani, abandonaţi sau vulnerabili – ajutându-i să crească în cadrul unei familii şi a siguranţei unui cămin, astfel încât să îşi poată atinge pe deplin potenţialul.

Patronul A.O CCF Moldova – Valentina Nafornița a susținut următoarele: ’’ Când m-am alăturat misiunii CCF Moldova, am declarat că de departe pot fi cu gândul la copiii din țara mea. Dacă vocea mea va ajuta un copil să rămână alături de familie – atunci o voi face și acum și pe viitor. Susțin cu convingere modelul promovat și implementat  de CCF Moldova și HHC de înlocuire treptată a îngrijirii în orfelinate, case de copii și internate cu îngrijirea în familie. Eu sunt aici  pentru a face ce pot mai bine, ei (CCF Moldova) cu sprijinul nostru vor face în continuare ce știu mai bine implicând profesionalism și abnegație.’’

Gala Generozității a continuat în următorii ani, aducând publicului emoții deosebit de frumoase, concerte unice și invitați de excepție. În rezultat, fiecare ediție, au adus noi succese.

2015 https://www.youtube.com/watch?v=wg8FKhY4s1Y&t=8s

2016 https://www.youtube.com/watch?v=BJrTK9sUi6s