Ajută-mă!

 • CCF Moldova solicită servicii de consultanță de la experți pentru revizuirea instrumentului de autoevaluare a școlilor și planificare a procesului de învățare și participare
  CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, implementează Proiectul „Spre o școală incluzivă în Moldova”, în perioada iulie 2021 – iunie 2023, în parteneriat cu ChildFund Germania, din fondurile Ministerului Federal al Afacerilor Externe al Germaniei și sprijină aplicarea Indexului Incluziunii ca instrument de evaluare și dezvoltare a procesului […]
 • Fratele mai mare
  Maxim are 26 de ani. El este fratele cel mai mare. Mai are două surori și doi frați mai mici. Mama lui Maxim și a celor patru frați și surori a decedat în anul 2020, iar despre tatăl acestora nu se știe prea multe. După această întâmplare, copiii au ajuns într-un centru de plasament.
 • Bunica Pavlina
  Am ajuns la o portiță mică, de culoare verde. Imediat cum am coborât din transport, înaintea noastră venea doamna Pavlina. A fost la fântână să aducă o căldare cu apă. „Neapărat o să vă meargă bine, așa se spune când cineva îți vine în cale cu plinul”, a spus femeia, în timp ce ținea căldarea cu apă în mână. După asta s-a uitat cu blândețe la noi, iar lacrimile au început să-i umple ochii. „Ce bine că sunteți aici și ne ajutați”, a adăugat ea.
 • Un viitor mai bun pentru Dina și fetița ei
  Cu un boț de om în brațe și cu privirea abătută, Dina ne aștepta cuminte la marginea patului din maternitate. Era indecisă și total neputincioasă. Așa am cunoscut-o pe tânăra mămică, de 29 ani, acum 2 săptămâni, atunci când am fost anunțați de asistentul social al maternității despre un nou caz de abandon.
 • Vor o altfel de viață pentru copii lor
  În ciuda greutăților financiare, Elvira și Ion au mare grijă de căminul lor. Locuința este veche, dar curată. Copiii sunt mereu spălați, curat îmbrăcați și cu zâmbetul pe buze. Unicul venit al familiei provine din munca cu ziua a lui Ion, dar e prea puțin pentru aproape cinci suflete.
 • Studiile – unica șansă la un viitor mai bun pentru o tânără mamă și copilul ei
  În acest an, Elena a absolvit liceul. Acest final a venit cu mai multe începuturi, iar cel care i-a schimbat radical viața este rolul de mamă. Da, Elena a devenit recent mamă, iar luna trecută a primit și confirmarea că a fost acceptată la Universitatea "Alecu Russo" din Bălți. A ales să-și facă studiile în domeniul asistenței sociale, fiind convinsă că poate fi și ea de ajutor societății.
 • Independenți de sărăcie, susținem 270 copii
  Dumitru, Ana, Mihai, Alina și Doina sunt cinci dintre cei 270 copii care au nevoie de sprijinul nostru. Dacă noi ne simțim vulnerabili în această perioadă de incertitudine și așteptăm să ne întoarcem la cum a fost înainte, Petru și Ana, părinții acestor 5 copii au căzut pradă disperării. 
 • Destinul copiilor ei depinde în totalitate de ea
  Nicio femeie nu se gândește că atunci când își întemeiază o familie va ajunge la un moment dat să își crească copii singură. Aceste femei muncesc, iubesc și suferă pentru doi. În ciuda greutăților, Olga găsește puterea să lupte în ochii celor 5 copii ai săi cu vârstele cuprinse între 9 luni – 11 ani.
 • Fericirea în ochii unui copil
  Pofta ei de viață pe cât de contagioasă, pe atât de inspirațională, te face să te întrebi cum se explică profunzimea gândurilor și maturitatea unui copil de doar 11 ani. Forța și determinarea de a învinge te poate lăsa perplex. Sorina este copilul pentru care fericirea rezidă într-o familie armonioasă, în curajul de a înfrunta greutățile și capacitatea de a te bucura de lucrurile mărunte.
 • De Crăciun, să-i asigurăm Violetei, dar și altor copii, o familie iubitoare!
  Organizația Hope and Homes for Children, reprezentată în Republica Moldova de CCF, celebrează 25 de ani de la înființarea organizației. Vă mulțumim pentru suportul oferit. Implicarea voastră ne apropie tot mai mult de realizarea misiunii noastre – recunoașterea instituțiilor rezidențiale drept unele inacceptabile, astfel încât fiecare copil să beneficieze de șansa de a crește într-o familie iubitoare.
 • Copilării schilodite de sărăcie
  Atunci când ar trebui să-i fie lumea mai dragă, iar viața copiilor mai dulce, Nina își rezumă existența la lupta pentru supraviețuire. La cei 30 de ani are cinci copiii care te cuceresc din prima cu privirile lor pătrunzătoare. Fericirea familiei, însă, este curmată fără milă de o sărăcie lucie.
 • O vizită la internat
  Nu mi-am creat careva iluzii false înainte de a păși pragul unui internat pentru copii cu deficiențe de auz. Eram conștientă de traiul acestora, în concepția mea, unul lipsit de orice urmă de afecțiune, grijă, copilărie chiar. Totuși, realitatea pe care am găsit-o într-o clădire pe cât de imensă, pe atât de pustie, m-a copleșit.
 • Copiii, refugiul unui tată îndoliat
  Soarta le-a răpit copiilor dragostea unei mame, iar soțului căsnicia fericită. Au trecut câteva luni de la trecerea în neființă a acesteia, dar durerea familiei rămâne a fi la fel de intensă. Drama, grijile și neajunsurile le-au dat lumea peste cap. Familia, însă, a găsit forța necesară să depășească, rând pe rând, încercările grele care îi tot încearcă.
 • Strâmtorate de neajunsuri, dar împreună
  Și-a asumat rolul de părinte de la o vârstă fragedă. Atunci când copilăria ar fi trebuit să-i fie mai dulce, soarta i-a devenit mai cruntă. La doar 16 ani, Tatiana ținea în brațe copilul căruia i-a dat naștere. Fără o familie alături sau oameni dispuși să-i ofere o mână de ajutor, fără un adăpost, bani și abilități necesare pentru a răzbi, viitorul ei și al copilei era unul incert.
 • Își crește singură copiii
  Grijile și bucuriile unei familii se pot schimba peste noapte. Este și cazul Oxanei, care a rămas singură cu trei copii, după ce soțul a trecut în neființă. Acum, singura preocupare a femeii este să depășească situația de criză în care s-a pomenit.
 • O altfel de soartă
  Își dorește o altfel de soartă pentru copiii ei, una care ar să nu fie marcată de experiența orfelinatelor. A simțit pe pielea ei cum e să trăiești fără de afecțiunea și grija unei familii. Copiii riscă să repete soarta ei, dacă femeia nu va reuși să elimine riscurile cărora sunt supuși.
 • Sărăcia – o realitate cruntă
  În Moldova, pentru cei care am mai rămas aici, datele oficiale ne spun că 1 din 8 copii suferă de sărăcie. Dar când vă spunem sărăcie, nu știm dacă vă puteți imagina cât de cruntă poate fi aceasta. Sărăcia și problemele de sănătate (dizabilitățile) rămân a fi cauzele majore care duc la separarea copiilor de părinții lor.
 • „Viitorul unei națiuni se naște în familii”
  Astăzi, în jur de 1000 de copii mai rămân captivi în cele 27 de orfelinate, conform Raportului Social din 2017. Copiii care cresc în orfelinate au o probabilitate mai mare să întâmpine dificultăți în viața adultă și să își abandoneze propria copii. Ajută-ne să readucem în medii familiale și pe ceilalti copiii care încă își irosesc copilăriile într-un sistem inutil și nociv - “O casă și o familie pentru fiecare copil”.
 • Nevoile le depășesc posibilitățile
  Lacrimile din ochii mamei vorbesc despre incapacitatea ei de a le oferi copiilor o viață lipsită de griji și neajunsuri. Încearcă să le mușamalizeze cu multă afecțiune, atenție sporită și perspective promițătoare. Oana, mamă a cinci copii dintr-un sat din raionul Leova, le oferă speranța unui viitor frumos, în ciuda tuturor obstacolelor cu care se confruntă și a deznădejdii care o cuprinde uneori.
 • Merită condiții de viață mai bune
  La cei nouă ani, lumea sa se reduce la recunoașterea imaginilor, mai puțin a sunetelor. Din cauza deficiențelor severe de auz, Andrei abia învață să rostească clar primele cuvinte. Sunt micile realizări ale reabilitării copilului, proces în fază incipientă, monitorizat de CCF Moldova.
 • Să le protejăm copilăria. Ei au nevoie de o casă
  "Eu chinui acești copii, nu le pot oferi o stabilitate. Sunt nevoită să-i îi duc undeva, să pot lucra și să cumpăr o casă pentru noi", aceasta a fost fraza cu care ne-a întâmpinat Doina, mamă a șase copii.
 • Un strigăt de disperare
  Era la sfârșitul unei zile de muncă când a sunat telefonul, iar la celălalt capăt, în plină disperare, vocea unei mame solicita ajutor! Printre cuvintele însoțite de lacrimi și gânduri nefinalizate a fost posibil de înțeles frica celeia care ne apelase - o mamă a 5 copii care risca să îi piardă.
 • Micul povestitor Dinu
  Dinu are 7 ani, un povestitor talentat, te captează imediat ce începe să vorbească. Are un auz muzical fin și este foarte interesat de lumea sunetelor. Auzul, pipăitul, mirosul sunt simţuri dezvoltate la un nivel mai sporit față de noi, cei care ne bucurăm zilnic să vedem lumina soarelui.
 • Ajutăm să conectăm la apă familia Bolboceanu
  Când am întâlnit pentru prima dată, acum un an, familia Bolboceanu, ea locuia într-o odăiță de 14m pătrați.  Pare greu de imaginat cum 8 suflete își făceau loc aici
 • Ajutăm să conectăm la apă familia Cârciumaru
  În familia Cârciumaru cresc 3 copii, Vlad - 2 ani, Viorelia - 6 ani și Marina - 13 ani. În toamna acestui an, familia urmează să se mărească cu încă un membru
 • Ajutăm să conectăm la apă familia Bârsan
  Olga a rămas singură să crească și să îngrijească de cei cu 4 copii ai săi, cu vârstele între 2 și 11 ani.
 • Ajută-ne să dezvoltăm primul centru de intervenție timpurie în Bălți
  Contribuie pentru dezvoltarea PRIMULUI centru de intervenție timpurie necesar copiilor din mun. Bălți.
 • Șase copii riscă să fie separați de părinți
  Nouă la număr, dintre care 7 copii și, părinții lor locuiesc în condiții greu de imaginat, locuința practic li se ruinează, iar cele 2 odăi în care stau...
 • Șansa la o familie
  Mihai și Cristian, provin din familii diferite, nu sunt frați, dar au trăit drame asemănătoare. Au câte 13 și 15 ani; cu ani în urmă au ajuns la internat după ce părinții ambilor copii au decedat.
 • Donează 2% din impozitul pe venit copiilor
  Începând cu acest an, poți alege cui donezi 2% din impozitul tău pe venit. Tu ai puterea deciziei, unde vrei să ajungă banul tău și ce ai vrea să schimbi.
 • 5 copii, bucuria unui tată singur
  Despre femei/ mame care-şi cresc singure copiii se vorbește destul de des, sunt cazuri tot mai frecvent întâlnite, mai ales atunci când ajung în situații limită. Dar cum e să rămâi părinte...
 • Vlad, o lecție pentru a aprecia ceea ce ne oferă viața
  Zilnic suntem cuprinși de  grijile vieții încât uităm să găsim pauza necesară pentru a savura din bucuriile ce le primim.
 • Fericire înmulțită la șapte
  „Nu este ușor, dar este o bucurie înmulțită la numărul de copii pe care îi crești”, susține Maria, mama a 7 copii.  Trei fetițe și patru băieți cu vârstele între 7 luni și 9 ani...
 • ACASĂ își doresc să crească 4 copii
  CCF/HHC Moldova și Ziarul Național lansează o campanie de strângere de fonduri pentru a procura o casă unei familii cu 4 copii. În față se apropie marea sărbătoare a Reînvierii...
 • Generozitatea noastră îi poate salva viață
  Solomon s-a născut cu o malformație cardiacă. Ne-am cunoscut cu el și mama sa acum doi ani, starea sa de sănătate se înrăutăți-se drastic, iar mama...
 • Povestea altor 3 frați din campania de Crăciun
  Mărioara, Anastasia și Valentin sunt frați, au câte 7, 9 și respective 11 ani. Sunt pasionați de cărți, cei mai mari de lectură, iar Anastasia abia...
 • Un alt caz din campania de Crăciun
  S-a născut într-o familie modestă cu 6 copii, ea fiind cea mai mică. La vârsta școlarizării, nu a fost primită în școala din comunitate, sub motivul reținerii în dezvoltare.
 • Cea de a treia familie din campania de Crăciun
  Natalia este o fetiță de numai 4 luni, ochii săi luminoși transmit emoția siguranței în brațele părinților. Aceștia nu o pierd nici pe un minut...
 • Cel de al doilea caz din campania de Crăciun
  I-am întâlnit în urmă cu trei luni într-o casă de copii din nordul țării. Mici, vulnerabili și foarte rătăciți, separați în grupe diferite conform vârstelor.
 • Primul caz din campania de Crăciun
  Ați putea crede că trei copii de 5, 4 și 2 ani au așa așteptare de la Moș Crăciun? Cu regret Artiom, Artur și Cristina așteaptă cu multă speranță că în acest an...
 • Crăciunul nu e la fel fără…
  Pentru prea mulți, însă, această perioadă a anului nu este decât o altă ocazie de a-și aminti de greutăți și lipsuri. Mai mult decât oricine, copiii nu trebuie să-și piardă niciodată...
 • EROUL CARE ŞI-A SALVAT FRAŢII
  La vârsta de doar 12 ani, Vlad a rămas cu povara de a-și crește frații mai mici, după ce au rămas singuri. Aceste griji practic nu l-au mai lăsat să se bucure de joacă...
 • „Suntem înecați în probleme” declară disperată o mamă
  Se spune că în viață de obicei “ Când o ușă se închide alta se deschide’’, Liliana, mama a 4 copii, a încetat practic să mai creadă în aceasta.
 • Maria și copii ei au nevoie de un nou cămin
  Cu puțin timp în urmă Maria și copii săi erau urmăriți de pericolul separării, problema nu a dispărut nici astăzi, chiar dacă sunt adăpostiți într-o cameră în care...
 • O mamă cu doi copii riscă să ajungă în stradă
  O mamă cu doi băieți gemeni din orașul Drochia riscă să ajungă în stradă în orice moment, din cauza faptului că locuința în care stau nu le aparține.
 • Se caută o familie
  În luna aprilie - mai CCF Moldova în colaborare cu Jurnal Tv a dat startul campaniei "Se caută o familie". Pe parcursul lunii aprilie au fost difuzate trei istorii de viață...
 • Mihai si Petrică fericiți alături de familia lor
  Doi frați cu vârstele de 13 și respectiv 12 ani, au avut nenorocul de a cunoaște ce înseamnă a nu avea copilărie – aflându-se mai mulți ani într-o instituție auxiliară din nordul țării.
 • Transfer bancar
  Donaţia ta ne va ajuta să schimbăm vieţile a sute de copii orfani, abandonaţi şi cu riscul de a fi separaţi de părinţii lor.