Istorii de succes

 • Speranță pentru o mamă singură
  Claudia, o mamă solitară din nordul țării, ne așteaptă cu zâmbetul pe buze, la poartă. Brațele-i sunt pline cu cei mici, Viorica (4 ani) și Radu (2 ani), care se smuncesc spre noi, îndată ce oprim mașina. Suntem așteptați de fiecare dată cu multă nerăbdare și mult entuziasm de către cei 2 copii, dar și de către mamă.
 • „Fără ajutor, nu m-aș fi descurcat de una singură”
  Sărăcia extremă și condițiile grele de trai sunt un adevărat pericol pentru orice familie și pot să despartă în orice moment copiii vulnerabili de părinții lor. Familia Dorinei a ajuns în vizorul organizației imediat după nașterea Georgetei, după ce Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului ne-a solicitat ajutorul.
 • Violența nu are hotare
  Zilele acestea, moldoveanca Mariana Dahan, Ambasador CCF Moldova, a anunțat public că își dorește să sensibilizeze cât mai mult omenirea referitor la violența împotriva femeilor. Violența asupra femeilor nu are hotare, fie că trăiesc la sate, orașe, în Moldova, altă țară sau chiar la Hollywood.
 • Sorin și Dina sunt doi dintre cei 50 de copii fericiți care astăzi cresc acasă
  Timp de nouă luni, 97 800 de lei (din totalul de 131 430 de lei colectați de echipa eroilor Run for Children anul trecut în septembrie) s-au convertit frumos în 50 de copilării fericite și colorate. În aceste nouă luni, 50 de copii au părăsit pentru totdeauna orfelinatul. Sprijinul pe care-l oferim implică asistența profesionistă a diferitor specialiști, urmat și de ajutor material individualizat. 
 • Director de școală: “Provocările din ultimile luni ne-au făcut să ne revizuim prioritățile”
  Are curajul să fie diferită, să spargă tiparele învățământului tradițional, să transforme provocările în oportunități. Își propune să modernizeze școala în care activează, să o adapteze nevoilor copiilor, dar și profesorilor. Dacă s-ar părea că funcția de director pe care o deține de trei ani i-ar încorseta acțiunile, atunci, din contra, aceasta îi oferă mână liberă să întreprindă tot ce e necesar, ca toți să se simtă bine. Daniela Donoaga, tânăra directoare de la liceul Alecu Russo din satul Cojușna, raionul Strășeni, inspiră și pe alții să o urmeze.
 • Un nou rost în viață
  Pe Claudia am cunoscut-o într-un orfelinat din nordul țării. Avea doar 2 ani și 6 luni, dar se afla acolo de la vârsta de 1 anișor. De câte ori intram pe ușa instituției, ne întâmpina această privire senină ca cerul, iar prima întrebare era, când vine mama?  Așa am pornit în căutarea Stelei, mama Claudiei, să știm ce îi putem răspunde copilei.
 • Prima familie adevărată pentru doi frați
  Primul trimestru al acestui an atrage vești bune. Toate s-au întâmplat până a ajunge pandemia și în țara noastră. 57 750 de lei (din totalul de 131 430 de lei) s-au convertit în copilării fericite și colorate. 33 de copii se bucură de un cămin familial sigur și protejat, iar toate acestea au fost posibile grație spijinului financiar, colectat de echipa Run for Children, la Maratonul Internațional Chișinău în 2019.
 • Viața lor a luat o altă întorsătură. Vor trăi la casa lor
  Viața grea pe care o duc li se citește în ochi, chiar dacă nu îndrăznesc să vorbească despre necazurile care se abat asupra lor. Fiecare zi aduce cu sine noi provocări, griji, dar și speranțe într-un viitor mai frumos. Familia Cernenco luptă cu o realitate necruțătoare, care, în orice clipă, ar putea să separe cei patru copii de părinții lor. O intervenție promptă era necesară.
 • „Nu putem aștepta. Schimbările nu vin de la sine”
  Adriana este primul copil al familiei Andronache. La naștere, era un bebeluș tipic și nimic nu prevestea problemele care aveau să apară ulterior în dezvoltarea copilei. Pe la 2 ani și 6 luni, mama a fost atenționată să urmărească momentele de joacă ale copilului, dar și mai bine să apeleze la un psiholog pentru evaluarea fetiței.
 • Proiectele pro bono, empatia și frumosul
  Însetată de frumos și noi cunoștințe, își propune să transpună bunul gust în fiecare proiect în care se implică. Voința de fier nu i-a știrbit din empatie, ba din contra, o determină să se implice în tot mai multe proiecte sociale. Ecaterina Pasicovschi este arhitectul-proiectant care a amenajat interiorul a două dintre sediile serviciilor sociale dezvoltate de CCF/HHC Moldova.
 • Acoperiș nou deasupra capului
  Chiar și cele mai dificile sau irealizabile provocări pot fi depășite. Îngrijorările unei mame solitare s-au transformat în lacrimi de fericire. Lucrările de renovare a acoperișului casei în care locuiește împreună cu cei trei copii ai săi au fost definitivate. Oxana nu și-a imaginat că ceea ce i se părea un proiect ambițios și de lungă durată a devenit o realitate palpabilă.
 • O viață mai bună pentru copii
  Liviu este unul dintre cei 27 de copii care astăzi se bucură de căldura unui cămin familial și asta grație banilor colectați de echipa Run for Children 2019. În cadrul celei de-a cincea ediții a Maratonului Internațional Chișinău au fost adunați 131 430 de lei. Suma de 42 500 de lei  a ajuns deja la acești copii drept suport în procesul de reintegrare în familie.
 • Grija pentru copil îi poate salva viitorul
  Chipul senin al copilului, zâmbetele și chicotelile inocente, legătura deosebită dintre el și mamă nu te-ar duce cu gândul, nici pentru o clipă, la faptul că și-a petrecut primii ani din viață într-o instituție rezidențială. Chiar dacă internatele au schilodit numeroase copilării, nu au reușit însă să-i răpună pofta de viață, elanul și dragostea pentru oamenii care îl înconjoară. Denis este un copil care abia la șapte ani a revenit în brațele mamei sale.
 • A avut nevoie de un imbold ca să persevereze
  Când a rămas de una singură cu trei copii a crezut că-i alunecă pământul de sub picioare. A avut nevoie de un imbold să depășească provocările din viața ei. Acesta a venit din partea CCF/HHC Moldova, care i-a oferit suportul și consilierea necesară.
 • Suportul partenerilor CCF/HHC Moldova schimbă vieți
  Provocările, grijile, dar și problemele pierd din intensitate atunci când ești susținut. Partenerii și prietenii CCF/HHC Moldova au reușit să facă o schimbare în viața familiei Ceucari. Banii colectați în urma celei de-a doua ediții a Serii Aventurilor alături de Iulian Bercu au fost folosiți pentru a renova casa în care locuiesc zece suflete.
 • I s-a oferit șansa unei copilării fericite
  Destinul acestui copil a fost curmat de la o vârstă fragedă. La doar trei luni a ajuns între pereții reci ai unei case de copii. Mama pruncului suferea de dizabilitate mintală severă, care făcea imposibilă îngrijirea propriului copil.
 • „Știu că ea nu e mama mea, dar îmi place să-i zic mama”
  Mai bine de un an, frații au fost separați unul de altul, aflându-se în instituții diferite, neștiind unul de existența altuia. CCF/HHC Moldova împreună cu autoritatea tutelară responsabilă au încercat să le găsească micuților o familie de asistenți parentali profesioniști, care să le ofere copiilor dragoste, stabilitate și șansa la o copilărie adevărată
 • Și-au recuperat copiii
  „Ne vrem copiii lângă noi, acasă. Nu ne dorim să mai repetăm vreodată experiența prin care am trecut. Regretăm. Acum încercăm să recuperăm timpul pierdut.”
 • Provocările i-au unit
  Au trecut prin momente crunte, dar ochii plini de viață ai copiilor le-au dat puteri să le facă față. Soții Copceanu din raionul Criuleni își doresc să le ofere celor două fiice o viață lipsită de griji și neajunsuri, un trai decent și o copilărie fericită. 
 • “Nu pot să-mi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi apărut CCF în viața noastră”
  Au fost pe punctul de a fi plasați într-o instituție rezidențială, mama lor fiind acuzată de neglijență. În pofida provocărilor cu care s-a confruntat această familie, ochii lor vorbesc despre copilăria fericită de care au parte acasă. Daniel și Daniela cresc într-o familie armonioasă.
 • A avut curajul să-și schimbe viața
  A pus capăt violenței din familia lor. Zilele când erau nevoiți să o ia la fugă de frică să nu fie bătuți cu bestialitate au rămas în trecut. Astăzi, urmărește fericită zâmbetele inocente ale copiilor, jocurile lor nestingherite, dragostea cu care îngrijesc unul de celălalt. Povestea Elenei, mamă a cinci copiii, este un adevărat act de curaj.
 • Încurajați să-și urmeze visele
  Au trăit experiența tragică a multor copii în situații de risc, dar spre deosebire de alții, se bucură de un prezent fericit. În primii săi ani, s-au abătut peste ei atâtea nenorociri, câte unii dintre noi nu ajung să cunoască o viață întreagă. Le-a fost mutilată copilăria, dar nu și viitorul. Și asta pentru că au o familie, care le oferă toată dragostea de care are nevoie un copil.
 • Încredere sporită în Serviciul de Intervenție Timpurie
  A crescut cererea pentru serviciile de intervenție timpurie la Bălți. Abordarea individuală și complexă, recomandările medicilor de profil sporesc încrederea părinților și îi încurajează să solicite ajutorul specialiștilor.
 • Toți grămăjoară lângă părinții lor
  O casă de un albastru senin a devenit locul stabil de trai a unei familii numeroase care a fost dur încercată de soartă. Prin 2015, în timp ce munceau cu ziua prin sat, casa lor a fost mistuită de flăcări.
 • Voluntară: „Licăritul din ochii acestor copii te farmecă”
  Ochii unui copil te cuceresc instantaneu. Neprihăniți, cu un licărit deosebit subliniat de genele arcuite, ochii celor doi frați păstrează viu entuziasmul unui copil.
 • O călătorie către auz
  Le-am fost alături si cu sprijin material, astfel în urma evenimentului SEARA AVENTURILOR alături de Iulian Bercu, o acțiune nouă marca CCF/HHC Moldova, au fost colectați 11 650 de lei.
 • Încredere într-un viitor mai bun
  Pe Maria și fetița sa Lidia, le-am cunoscut în primăvara lui 2018, aflându-se în Centrul Maternal din Anenii Noi. Au ajuns aici cu suportul asistentului social din localitate pentru a se preveni un eventual abandon.
 • Eroina copilelor ei
  Femeia care a trecut prin multe provocări grele, dar care astăzi, după doi ani, a renăscut și se declară pilonul important al familiei. Își crește singură fetele și îngrijește de tatăl bolnav.
 • Trei copii și mama lor trăiesc bucuria de a fi împreună
  Cu multă dragoste și atașament, Natalia încearcă din răsputeri să fie cea mai bună mamă pentru cei trei copii ai săi de 4, 3 ani și 11 luni, pe care îi crește singură.
 • Împreună spunem nu orfelinatelor!
  Maria a rămas orfană de mamă la doar 4 ani, respectiv a ajuns într-un orfelinat, deoarece tatăl ei era un alcoolic înrăit și o neglija. Toată copilăria și-a petrecut-o între pereții reci ai instituției, lipsită de dragoste, iar atașamentul rămânea un sentiment străin pentru ea. Acum își amintește de nopțile lungi și înfricoșătoare în care […]
 • O schimbare mult așteptată
  Proiectul “Acasă”  atrage noi susținători. Sensibilizată de situația a 4 frați care locuiesc doar cu mama lor, Mariana Dahan a adus schimbarea mult așteptată în familia Olari
 • 6 copii fericiți la casa lor
  E prima dată când își lucrează grădina și îngrijesc locuința fără frica că vor fi alungați. Cu sprijinul Fundației Sturza, le-am procurat o căsuță.
 • Nichita a părăsit casa de copii
  Pe Nichita l-am cunoscut în anul 2016, avea numai 3 luni, se afla într-o casă de copii, singur și înstrăinat de dragostea părintească.
 • Evadat din tăcere
  Boris are 8 ani. Până acum doi ani a trăit într-o lume a tăcerii. S-a născut cu hipoacuzie neurosenzorială profundă. Nu-și auzea mama...
 • O familie mare într-o casă pe măsură
  Au trăit primul lor Crăciun, încăpând toți la aceeași masă, iar noi am avut grijă să nu le lipsească darurile și credința în Moș Crăciun.
 • O viață mai bună în siguranță și protecție familială
  Atunci când putem sa facem ca viața lor să fie mai bună, trebuie să o facem.
 • O poveste despre sistemul învechit de protecție a copilului
  Natalia, o fostă victimă a sistemului. Astăzi mamă a doi copii, căzuți la fel în același sistem rezidențial bolnav de îngrijire a copilului.
 • Vara care i-a adus în casa lor
  În familia Colescic, cresc șase copii, cu vârstele de la 6 luni până la 13 ani,  a intrat în programul nostru de prevenire a separării copiilor de familie desfășurat în raionul Anenii-Noi...
 • De un an impreuna ACASĂ
  Își amintește cu atâta durere perioadele frumoase, la începu un cuplu, apoi o familie cu primul copil apărut în viața lor și cu multe așteptări pentru următorul.
 • Un final fericit în care puțini credeau
  Despre lupta, pierderi, disperare, decizii, lacrimi, zâmbete, dependență, dar cel mai important victorie, cam așa putem povesti despre Natalia, mama a două fetițe minunate.
 • Alți 29 copii au parasit pentru totdeauna internatul
  În noiembrie 2016 am inițiat procesul de dezinstituționalizare a copiilor din școala de tip-internat pentru copii orfani și rămași fără ocrotire părintească din mun. Bălți.
 • Ieșiți din cercul vicios al tăcerii
  Fiecare copil are dreptul să aibă o familie, să meargă la școală și să se bucure de copilărie alături de semenii lui, alături de frați, surori, prieteni, comunitate.
 • La 6 luni de la instalarea sistemelor FM
  Din 2007 susținem Guvernul RM pentru a implementa reforma sistemului de protecție și îngrijire a copilului, oferind asistență tehnică și instrumente practice...
 • După un an de bucurii ACASĂ
  Acum un an, exact în această perioadă ne aflam într-o campanie de colectare de fonduri, bani necesari pentru procurarea casei celor 4 frați și părinții lor din Glodeni.
 • Vor ști că magia e în oameni, în puterea de a iubi și a dărui
  Sunt micuți, zâmbitori, plini de vise și așteptări. Vor crește, vor crede și vor ști că magia e în oameni, în puterea de a iubi și a dărui.
 • Revederi după un an
  Ionela are 11 ani, de un an de zile a revenit acasă împreună cu fratele său, fiind ajutați de CCF/HHC Moldova să părăsească pentru totdeauna internatul. Mai mult ca atît ei au fost eroii...
 • Cinci frați reuniți, acum au propria casă
  Familia Panibratiuc locuiește în nordul țării, am cunoscut-o acum un an, în momentul când am întâlnit patru copii, din cei cinci ai săi, într-un internat și a intrat în programul...
 • Suntem foarte fericiți acum…
  Școala auxiliară internat din s. Grinăuți r. Ocnița este al șaselea internat în care am intrat pentru a susține și facilita întoarcerea copiilor în medii familiale.
 • Visează să devină un meșter-croitor de succes
  "Când Mihaela a trecut în clasa a II-a, într-o zi au venit  niște oameni care erau de la un internat din nordul republicii și de la Briceni, au luat-o pe Mihaela...
 • Magia dragostei familiale
  Am cunoscut acest copil în anul 2010, exact în acea perioadă inițiam dezinstituționalizarea micuților dintr-o casă de copii. Tatiana făcea parte din mulțimea celor peste 80 copii.
 • Copiii au nevoie de părinți
  De o lună e zile familia Eugeniei și a lui Victor s-a mărit cu încă un membru. În viața tinerilor părinți, de numai 18 și 19 ani, a apărut Mihăieș, al doilea copil. Victor, tatăl copiilor conștientizează...
 • Astăzi Tamara și Daria sunt în siguranță și fericite împreună
  Povestea de viață a Tamarei demonstrează încă o dată că indiferența distruge și lasă amprente adânci, iar instituțiile rezidențiale (internatele și casele de copii)...
 • Ecourile generozității
  Vă mai amintiți de evenimentul din 9 decembrie 2014 „Seara Colindelor”? De acel concert caritabil pentru o cauză deosebit de frumoasă. Ce ar putea fi mai dulce decât alintul brațelor părintești pentru bebeluși?
 • A fost ajutată și a devenit o mamă bună
  Are cinci copiii și întotdeauna a vrut să le ofere doar ce este mai bun. Nu i-a reușit întotdeauna să o facă, dar poate din cauza circumstanțelor și a faptului că a devenit mamă la doar 16 ani...
 • Învață să dăruiești!
  Visul Anișoarei de a avea un pian s-a împlinit, iar asta datorită ajutorului venit din partea comunității moldovenilor din Chicago. Emoțiile de fericire ale fetiței au ajuns până peste ocean...
 • Un cadou mult dorit
  Pentru mulți copii, computerul este un obiect simplu și uzual, dar pentru alții este unul din cele mai valoroase lucruri din casă. „Eu vreau foarte mult să însușesc o meserie, să-mi strâng bani grămăjoară pentru a o ajuta pe bunica...
 • De la aventură – la o mare responsabilitate
  Istoria acestei familii începe cu mult timp în urmă, atunci când Valeriu și Diana s-au cunoscut şi fiind copleşiţi de emoţii şi mai puţină seriozitate, ambii au abandonat studiile.